MEDI AMBIENT

Gironella posa en marxa una campanya de civisme a la via pública

Consistirà en la publicació a xarxes socials d’imatges de casos reals de comportaments incívics

per Redacció, 27 d'abril de 2021 a les 18:20 |
S'utilitzaran imatges de casos reals per conscienciar a la població | Ajuntament de Gironella
L’Ajuntament de Gironella inicia una campanya de civisme que inclou accions per conscienciar  a la població i erradicar les pràctiques incíviques relacionades amb el manteniment de la via pública i l’estacionament de vehicles.

La campanya consistirà en la publicació a xarxes socials d’imatges de casos reals de comportaments incívics, sempre respectant la privacitat del responsable, en les que s’informarà de la infracció comesa i la sanció econòmica corresponent.


Teresa Terricabres, regidora de Salut Pública, explica que la campanya, titulada “Cuidem Gironella, fem-ho entre tots/es”, busca informar de les males pràctiques d’alguns ciutadans i conscienciar de la necessitat de fer les coses bé, tant per millorar la mobilitat i la seguretat per a vehicles i vianants, com la salubritat a la via pública. “La campanya se centra en 3 grans àrees, l’estacionament de vehicles, l’abandonament de residus i voluminosos i la no recollida d’excrements d’animals a la via pública”, afegeix Terricabres.

Aquesta campanya va lligada a l’ordenança de convivència i civisme, aprovada al ple del mes de febrer, que regula les conductes incíviques i estableix les sancions. La regidora recorda que la iniciativa és la segona fase de la campanya de civisme que es va iniciar l’any 2019. La primera fase es va centrar en la tinença responsable d’animals i la tercera i última fase anirà enfocada al veïnatge i les relacions socials.

 

 

Participació