Berga obté el Segell Infoparticipa per quarta vegada consecutiva

El consistori berguedà ha renovat el distintiu assolint el 90,38% dels indicadors examinats

Redacció
27 d'abril del 2021
Actualitzat a la 13:02h
Infoparticipa, Qualitat i transparència de la comunicació pública
Infoparticipa, Qualitat i transparència de la comunicació pública | Ajuntament de Berga
L’Ajuntament de Berga ha obtingut el Segell Infoparticipa per quarta vegada consecutiva per la qualitat i la transparència de la comunicació pública local. Es tracta de la 8a edició del projecte impulsat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona que té l’objectiu d’avaluar la informació que es publica als webs de les administracions públiques per promoure la millora de la transparència i la qualitat de la informació que s’ofereix als veïns i veïnes.

En aquesta ocasió, el consistori berguedà ha renovat el distintiu corresponent a l’edició de 2020 assolint el 90,38% dels indicadors examinats mentre que l’any passat va validar-ne el 91,67%. En l’actual edició, però, l’organisme impulsor de l’Infoparticipa ha reformulat els criteris d’avaluació dels webs corporatius creant nous indicadors i suprimint altres d’anteriors. Això ha fet que l’avaluació hagi passat de 48 a 52 indicadors.     

La regidora de Participació Popular, Roser Valverde, ha fet una valoració molt positiva de la renovació d’aquest segell. “Darrere d’aquest 90,38% hi ha la feina de tot un seguit de treballadors i treballadores de l’Ajuntament de Berga que any rere any esmercen esforços per tal de seguir consolidant i millorant el nivell de transparència d’aquest ens. Que s’hagi assolit aquest nivell per quart any consecutiu ens interpel·la per seguir millorant.”

Berga valida 47 indicadors

El Segell Infoparticipa està format per 52 indicadors distribuïts en tres categories que s’utilitzen per avaluar la qualitat de la informació publicada sobre les persones que integren la representació política de la corporació local, com es gestionen els recursos col·lectius i econòmics de la ciutat, quina informació es proporciona sobre el municipi i quines eines s’ofereixen per promoure la participació ciutadana. Enguany, el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) ha certificat el compliment de 47 indicadors. El laboratori també elabora un mapa que permet comprovar el resultat de les avaluacions dels diferents municipis i ens (ajuntaments, consells comarcals i diputacions).
 
Arxivat a