Avià inverteix 97.000 euros per potenciar l’estalvi energètic

El consistori ha finançat 288 actuacions per contribuir a millorar la sostenibilitat a nivell local

Redacció
27 d'abril del 2021
Actualitzat a les 11:39h
Enllumenat d'Avià
Enllumenat d'Avià | Ajuntament d'Avià
L’Ajuntament d’Avià ha invertit 97.000 euros des del 2017 i fins al 2020 en ajudes a la ciutadania per potenciar l’estalvi energètic al municipi. En aquest període, el consistori ha finançat un total de 288 actuacions que van des del canvi de comercialitzadora elèctrica per tal de garantir que el subministrament prové de fonts renovables, la substitució d’electrodomèstics vells pels actuals més eficients, aïllaments de finestres i vidres, parets i sostres, el canvi de lluminàries LEDS, la instal·lació de plaques solars, calderes de biomassa o aparells per estalviar consum d’aigua i d’aerotèrmica.

Les dades mostren que des del 2017 i fins al 2020 les ajudes que més s’han demanat han estat les de canvi de comercialitzadora elèctrica amb 115 peticions, seguides de les de la substitució d’electrodomèstics amb 80 sol·licituds així com els aïllaments de finestres i vidres amb 25. Seguidament són les sol·licituds de parets i sostres amb 16, el mateix nombre que el d’instal·lació de plaques solars. A més, pels elements per estalviar aigua s’ha demanat 13 peticions, per la col·locació de llums LED 11, i per calderes de biomassa han estat 8, seguides pels aparells d’aerotèrmica amb 4 peticions.

L’alcaldessa d’Avià, Patrocini Canal, ha valorat la decidida aposta del consistori per contribuir a la lluita contra el canvi climàtic. “Tots podem ajudar a millorar la sostenibilitat. Des de les administracions es poden fer moltes accions, però a nivell individual també convé ser conscient que qualsevol gest, per petit que sigui, suma i molt”. En aquest sentit, hi ha afegit que “convidem als avianesos i avianeses a seguir aprofitant les diverses subvencions que tenen a la seva disposició en el nostre ajuntament”.