La Diputació destina 365.000 euros al Berguedà per impulsar l’esport

Aquest recurs econòmic s'invertirà en dinamització d'activitats, serveis i equipaments esportius

Redacció
27 d'abril del 2021
Actualitzat a les 10:08h
Estudi de dinamització d'espais esportius
Estudi de dinamització d'espais esportius | Diputació de Barcelona
La Diputació de Barcelona ha aprovat un programa d'ajuts econòmics, dotat amb prop de 5 milions d'euros (4.980.980 €), per col·laborar amb les entitats locals de la província de Barcelona en la dinamització de l'activitat física i la millora dels serveis i equipaments esportius municipals, en un context en què es fa necessari reduir l'impacte de la Covid-19, salvaguardant el sistema esportiu local. En concret, per a la comarca del Berguedà l'ajut és de 365.127 euros.

Aquest programa d'ajuts, que té com a beneficiaris els ajuntaments i les entitats municipals descentralitzades, consisteix en la concessió de tres fons de prestació inclosos en l'oferta del Catàleg 2021 que la corporació posa a disposició dels ens locals, en el marc del Pla de concertació de la Xarxa de Governs Locals 2020-2023.

L'import total del recurs econòmic concedit, prop de 5 milions d'euros, és la suma dels tres fons de prestació, que són aquests: "Dinamització de l'activitat física i l'esport local", dotat amb 1.577.190 €, "Digitalització i condicionament d'equipaments esportius", amb 840.000 €, i "Reactivació de serveis als equipaments esportius", amb 2.563.790 €. El repartiment dels fons per ens locals és la suma d'un import bàsic més un import poblacional.

Dinamització de l'activitat física i l'esport local

La Diputació dona suport econòmic a l'oferta d'activitats fisicoesportives impulsades per ajuntaments, entitats municipals descentralitzades i consells comarcals, que tinguin per objecte facilitar l'accés de la ciutadania a l'esport mitjançant programes esportius continuats o esdeveniments puntuals.

Digitalització i condicionament d'equipaments esportius

S'aporta aquest recurs a ajuntaments i entitats municipals descentralitzades amb equipaments esportius, per a la dotació de dispositius i equips informàtics, així com de llicències de programes per impulsar la digitalització de la gestió i guanyar eficiència. L'ajut econòmic també servirà per a l'adquisició de material inventariable que millori la seguretat i el funcionament dels equipaments, i especialment per garantir les condicions sanitàries de prevenció davant la Covid-19.

Reactivació de serveis als equipaments esportius

Ajuntaments i entitats municipals descentralitzades titulars d'equipaments esportius són també els destinataris d'aquest ajut, que servirà per al finançament de despeses corrents, per tal de reduir l'impacte de la Covid-19, salvaguardar el sistema esportiu i contribuir a la reactivació econòmica.