Segueixen augmentant els casos positius en Covid-19 a la ciutat de Berga

El risc de rebrot puja fins a 350,04 i la taxa de reproducció segueix per sobre de l’1

Roger Simon
26 d'abril del 2021
Actualitzat a la 13:39h
Unitat Covid-19 a l'hospital Sant Joan de Déu (arxiu)
Unitat Covid-19 a l'hospital Sant Joan de Déu (arxiu) | Althaia
Les dades d’incidència de la Covid-19 a Berga segueix augmentant en l’última setmana. En roda de premsa telemàtica per fer el seguiment de les dades del coronavirus a la ciutat, el regidor de Drets Socials, Ivan Sànchez, ha explicat que en els últims darrers set dies s’han detectat 29 casos positius per Covid-19, 8 més que en l’última actualització.

Aquest augment de contagis en l’última setmana ha suposat també un increment en el risc de rebrot, que ha passat dels 307,99 punts del dilluns passat als 350,04 actuals. Amb aquesta dada podem dir que actualment l’índex de rebrot segueix sent molt alt. Una altra dada que ens permet conèixer la situació actual de pandèmia és la taxa de reproducció de la malaltia (Rt), que a la ciutat de Berga, a dia d’avui, se situa a 1,26, mentre que la setmana anterior aquest indicador es trobava a 1,81. Quan aquest indicador es troba per sobre d’1 significa que la malaltia està en fase de creixement; quan es troba per sota vol dir que la malaltia decreix.

Pel que fa a les tres residències de la ciutat, la residència Sant Bernabé, la residència municipal i la residència de Nostra Senyora de Queralt, continuen estables i sense casos positius de Covid-19.

Quan a l’Hospital de Sant Bernabé, actualment hi ha 8 pacients ingressats a causa de la malaltia, dues persones més que dilluns passat. Durant la setmana es van registrar 6 nous ingressos de pacients amb Covid-19 i es van donar 4 altes. Pel que fa als professionals sanitaris, hi segueixen comptabilitzats 2 afectats pel virus.

L’alcalde accidental Ivan Sànchez ha agraït a la població que les festivitats de Sant Jordi i de Sant Marc es van produir de manera exemplar, “la gent va circular fluidament pels carrers i sense aglomeracions”. Ha aprofitat també per “apel·lar a la responsabilitat de la gent per la Fira de Maig”, que se celebrarà el cap de setmana vinent, de l’1 al 2 de maig.

 
Arxivat a