SANT MARC 2021

Berga torna a renovar el vot de poble per Sant Marc i ret homenatge a mossèn Barniol

L’Ajuntament de Berga li va entregar un obsequi d’agraïment a la tasca desenvolupada durant 27 anys

per Roger Simon , 26 d'abril de 2021 a les 09:56 |
Renovació del vot de poble a Queralt | Ajuntament de Berga
Cada 25 d’abril, el Santuari de Queralt és el punt de trobada de nombrosos berguedans i berguedanes per renovar el vot de poble. L’any passat, a causa de la pandèmia de la Covid-19, no es va poder celebrar, i enguany es torna a seguir amb la tradició que es remunta al 1687 quan la ciutat va patir una plaga de llagosta. Per combatre-la, el veïnat va recórrer a la Mare de Déu de Queralt per demanar-li ajuda i protecció. En agraïment, el poble puja cada 25 d’abril al santuari, en commemoració de la Diada de Sant Marc.

El consistori berguedà va homenatjar a mossèn Barniol i Roca per la seva tasca i dedicació com a capellà custodi de Queralt durant més de 25 anys i li va fer entrega d’un obsequi. A més, la Junta de Queralt 2016, encarregada d’organitzar els actes de celebració del centenari de la coronació de la Mare de Déu de Queralt, també li va fer un reconeixement.  Als 86 anys i delicat de salut, mossèn Ramon Barniol i Roca viu actualment al Seminari de Solsona.


Nomenament xocolateres d’honor

El reconeixement va donar pas a l’entrega de davantals commemoratius a les tres xocolateres d’honor de la festa de Sant Marc d’enguany: Maria Queralt Busqueta Serra, treballadora del servei de neteja de l’empresa pública BRG Progrés; Glòria Simon Tena, directora de Càritas Parroquial de Berga; i Roser Vila Colell, voluntària de Càritas. La coca i la xocolata desfeta va ser substituïda per xocolatines commemoratives per adaptar la festa a l’estat de la pandèmia. Concretament es van elaborar unes 400 xocolatines per repartir entre els assistents.

 

 

Participació