El Consell reforça les mesures preventives en el transport escolar per reduir el risc de contagi

Les monitores de transport tenen un plànol del lloc concret on seu cada alumne per facilitar la traçabilitat en cas que es detectés algun cas positiu de coronavirus

Redacció
23 d'abril del 2021
Actualitzat a les 14:37h
El bus escolar a l'Institut Guillem de Berguedà (arxiu)
El bus escolar a l'Institut Guillem de Berguedà (arxiu) | CC Berguedà
El servei del transport escolar del Berguedà ha redoblat els seus esforços per evitar el risc de contagi de la covid-19.  El Consell Comarcal ha reforçat les mesures preventives per evitar la propagació d’aquest virus.

El personal del transport, el monitoratge i l’alumnat fan servir la mascareta. A més, s’utilitza gel hidroalcohòlic per pujar i baixar del vehicle. Igualment es mantenen les distàncies de seguretat dins i fora del cotxe sempre que sigui possible i s’ha avançat l’horari de sortida d’alguna ruta de transport per poder complir amb la gestió d’entrada d’alumnes al centre i assignar un mateix seient a cada alumne durant tot el curs. Les monitores de transport tenen un plànol del lloc concret on seu cada alumne per facilitar la traçabilitat en cas que es detectés algun cas positiu de coronavirus. Cal tenir en compte que el Procicat no considera un contacte estret els alumnes que viatgen a l’autobús. Tot i així, s’ha aplicat aquesta mesura per poder tenir l’alumnat localitzat.

La consellera d’Ensenyament, Araceli Esquerra, ha destacat que “des de l’inici de curs al Berguedà s’han realitzat totes les rutes de transport escolar sense incidències. Els protocols han funcionat”. En algunes rutes hi ha hagut alumnes que han estat confinats “i no han utilitzat el servei de transport durant un període de temps curt, però fins al moment s’ha ofert aquest servei amb normalitat sense haver d’anul·lar cap ruta”. Esquerra ha valorat la tasca que realitzen els tècnics del Consell així com els professionals del servei per l’adopció de les mesures preventives que s’han activat per reduir al màxim el risc de contagis. Araceli Esquerra ha agraït als centres “l’esforç que estan fent” per contribuir a gaudir d’un transport escolar el màxim de segur possible.

El Consell Comarcal del Berguedà gestiona un total de 32 rutes de transport escolar. D’aquestes, 17 són de secundària, 11 d’infantil i primària i 4 de transport adaptat. En total, al Berguedà utilitzen el servei de transport escolar més de 400 alumnes de la comarca.