L’ADB realitzarà un cicle de conferències per analitzar i exposar les dades més rellevants del 2020

Aquestes conferències pretenen fer arribar a tota la ciutadania dades reals de diferents sectors econòmics i els reptes que es plantegen de cara als propers anys

Redacció
23 d'abril del 2021
Actualitzat el 26 d'abril a les 9:58h
Cicle de conferències ADBerguedà, present i futur
Cicle de conferències ADBerguedà, present i futur | ADB
ADBerguedà, present i futur. Anàlisi i propostes per l’economia berguedana és el títol d’aquest cicle que es realitzarà al local del Blat de Gironella i s’emetrà en directe pel canal de Youtube de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà.

Aquestes conferències pretenen fer arribar a tota la ciutadania dades reals de diferents sectors econòmics i els reptes que es plantegen de cara als propers anys. Segons Lluís Vall, president de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà: “com a agència tenim el deure de donar compte de les accions però sobretot d’explicar l’estat de la comarca amb les dades obtingudes pel nostre observatori”.

El conjunt d’informacions que s’exposaran s’extreuen de les pròpies dades recollides per l’ADBerguedà, així com de Generalitat de Catalunya i Diputació, però també de diferents estudis específics que s’han realitzat en diversos sectors. Vall explica que “aprofitem per exposar les conclusions finals dels diferents estudis encarregats per l’Agència a diversos actors i experts de l’àmbit socioeconòmic. Animo a tothom a seguir les breus conferències per obtenir una fotografia real de la comarca!”

La conferència de dilluns 26 marcarà un context general de l’economia berguedana. Mentre que el dimarts 27 s’entrarà amb més detall amb una anàlisi del comerç basat en el Pla de dinamització comercial 2020. El dimecres 28 es presentarà mapa formatiu i l’estudi Anàlisi de les necessitats formatives i d’ocupació al Berguedà. El dijous 29, d’acord amb les dades de l’Oficina de Turisme del Berguedà i el Pla de màrqueting turístic 2021-2025 s’aprofundirà en diferents elements destacats del sector turístic.

El cicle de conferències es tancarà el divendres 30 analitzant el sector industrial, on s’exposaran diferents dades extretes del propi anàlisi de l’ADBerguedà i de tres estudis diferents: el “Pla d’acció per la captació i la dinamització de l’activitat econòmica dels PAE”, “Estudi de grau de digitalització” realitzat per l’ACEB i el Programa de creixement empresarial elaborat per la Cambra de Comerç. Al finalitzar aquest cicle de conferències també es publicarà la memòria anual de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà.

La digestió i comprensió d’aquest conjunt de dades i estudis es fa complicat per una part significativa de la població. Per aquest motiu es plantegen aquest conjunt de conferències d’una manera breu i planera, per tal d’aproximar a tota la població la realitat comarcal.