INFRAESTRUCTURES

La Diputació ja disposa del Pla director de clavegueram de Cercs

Ha servit per elaborar un inventari de tots els pous de registre i de les canonades de la xarxa

per Redacció, 26 d'abril de 2021 a les 13:48 |
Pla de clavegueram del municipi de Cercs | Diputació de Barcelona
La Diputació de Barcelona ha realitzat el pla director de clavegueram del municipi de Cercs, un treball que ha servit per elaborar un inventari de tots els pous de registre i de les canonades de la xarxa, amb una descripció de les seves característiques i el seu estat de conservació. A partir d'aquí s'ha estudiat el funcionament del clavegueram tant per temps sec com per temps de pluja i s'han fet unes propostes de millora.

Les actuacions previstes en el treball permetran millorar la depuració de les aigües residuals a Sant Josep. També considera l'eliminació de dues entrades d'aigües blanques a la xarxa. Finalment, millorarà la resiliència de la xarxa en episodis de pluges intenses incrementant el diàmetre de diferents col·lectors de la xarxa. El cost total de les obres previstes en el Pla és d’1.304.292 euros.


Els plans directors de xarxes de serveis són una eina de suport a la presa de decisions d'inversió en la millora de les xarxes de serveis d'aigua potable, enllumenat públic i clavegueram. Els treballs inclouen l'inventari de la xarxa, una diagnosi sobre el seu estat, així com propostes de millora amb les característiques tècniques, a més d'un pla d'etapes d'inversió a realitzar.
 

 

Participació