L’Agència inicia un cicle de formacions per la digitalització empresarial i l’emprenedoria

També es portaran a terme 3 formacions per la millora de l’ocupabilitat de les persones

Redacció
22 d'abril del 2021
Actualitzat a les 19:23h
Cicle de formacions per la digitalització empresarial i l’emprenedoria
Cicle de formacions per la digitalització empresarial i l’emprenedoria | ADB
La formació online és el model escollit per portar a terme un conjunt de càpsules formatives que pretenen incentivar la implementació digital dels nous negocis del Berguedà. Facilitant diferents eines i recursos adaptats a diferents projectes empresarials i d’emprenedoria. De manera complementària a aquestes formacions també es presenten un conjunt de 3 formacions per millorar l’ocupabilitat de les persones que busquen feina.

D’altra banda es preveu la continuïtat d’aquest cicle a finals de primavera, amb la implementació d’un nou projecte que inclou formació per la digitalització del sector agroalimentari, així com 3 formacions més a la tardor destinades a l’hostaleria i el turisme.

Segons declaracions de Lluís Vall, president de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, “la suma de tot plegat servirà per formar a comerços, indústries però també infants, joves i població en general en l’àmbit de les tecnologies quotidianes i d’ús particular”.

Aquest cicle de 7 formacions en digitalització empresarial i emprenedoria, que s’inicia el 3 de maig, inclou des de càpsules destinades a la creació de models de negoci basats 100% en plataformes digitals, fins a la utilització de diferents tecnologies i xarxes per ajudar a difondre la marca personal i de negoci. És a dir, des de la construcció i millora d’empreses basades exclusivament en el funcionament online, fins a aquells negocis que simplement volen utilitzar internet de manera complementària.

Al llarg del mes de maig també es portaran a terme 3 formacions per la millora de l’ocupabilitat de les persones, centrant l’interès de cada una en un àmbit molt diferent, però alhora molt demandat pel mercat. L’alfabetització informàtica, la soldadura i el curs de manipulació d’aliments amb certificat acreditatiu molt sol·licitat en diferents ofertes laborals.

Es preveu donar continuïtat a aquest cicle formatiu a finals de primavera, amb el programa TTT (Treball, Talent i Tecnologia) centrat en la comercialització i digitalització del sector agroalimentari, finançat el 100% per la Diputació de Barcelona i que, segons Lluís Vall “aquest projecte es pot portar a terme gràcies a la col·laboració de tots els ajuntaments del Berguedà que han apostat per canalitzar esforços cap a la capacitació de les persones i la millora de les habilitats digitals”.

El programa TTT preveu un conjunt de càpsules formatives, però també accions de mentoratge, assessorament especialitzats, webinars i fires digitals. Tant aquestes formacions en particular, com el programa TTT en general, tenen l’objectiu d’afavorir el creixement i la competitivitat empresarial del sector agroalimentari, així com la possibilitat de fer un gran salt qualitatiu cap a la digitalització i la innovació de les empreses que hi participin.

De cara a la tardor també hi ha programades fins a 3 formacions dirigides al sector de l’hostaleria i el turisme, que de nou centren el seu interès en la digitalització de les empreses.