Bagà adopta mesures per donar servei al turisme que espera rebre a l’estiu

El consistori ha tirat pel dret sense esperar la posició al Consell Comarcal

Roger Simon
19 d'abril del 2021
Actualitzat a les 17:56h
Camí dels Empedrats (arxiu)
Camí dels Empedrats (arxiu) | CC Berguedà
L’Ajuntament de Bagà ha decidit adoptar una regulació dels espais naturals del municipi susceptibles de rebre un increment de turistes a l’estiu i ha emprès una sèrie de mesures sense esperar la posició del Consell Comarcal del Berguedà.

L’alcalde del municipi afectat, Joan Oña, ha informat en un comunicat que “adopta les mesures davant la desídia del conseller pertinent” i després de no rebre cap notícia per part del Consell. Per tant, el comunicat és clar i assegura que “l’Ajuntament tira pel dret i no espera més el Consell Comarcal”.

El consistori ha adoptat una sèrie de mesures com és limitar l’estacionament a les zones d’esbarjo de les 6 del matí a les 10 del vespre, a la vegada que adaptarà una zona d’aparcament per a caravanes al nucli del municipi. Per aquestes, se’ls facilitarà una targeta per poder fer de manera correcta la recollida selectiva i així evitar els abandonaments al carrer.

L’Ajuntament també ha demanat suport a la Diputació per implementar un servei d’informadors que expliquin als turistes de com s’han de comportar a l’entorn. I també, com l’any passat, es tornarà a sol·licitar el reforç dels Mossos d’Esquadra i dels Agents Rurals a les zones d’esbarjo.

En aquest sentit, l’alcalde de Bagà, Joan Oña, espera que amb aquestes mesures adoptades ajudin a tenir una bona convivència i equilibri entre els visitants i els residents.