La ciutat de Berga passa de 8 a 21 casos positius en Covid-19 en una setmana

El risc de rebrot s’enfila fins a 307,99 i la taxa de reproducció ja es troba per sobre de l’1

Roger Simon
19 d'abril del 2021
Actualitzat a la 13:38h
Planta Covid a Sant Joan de Déu (arxiu)
Planta Covid a Sant Joan de Déu (arxiu) | Althaia
Les dades d’incidència de la Covid-19 a Berga tornen a augmentar considerablement en l’última setmana. En roda de premsa telemàtica per fer el seguiment de les dades del coronavirus a la ciutat, el regidor de Drets Socials, Ivan Sànchez, ha explicat que en els darrers set dies s’han detectat 21 casos positius per Covid-19, 13 més que en l’última actualització.

Aquest augment de contagis en l’última setmana ha suposat també un increment en el risc de rebrot, que ha passat dels 85,78 punts del dilluns passat als 307,99 actuals. Amb aquesta dada podem dir que actualment l’índex de rebrot torna a ser molt alt. Una altra dada que ens permet conèixer la situació actual de la pandèmia és la taxa de reproducció de la malaltia (Rt), que a Berga, a dia d’avui, se situa a 1,81, mentre que la setmana passada aquest indicador es trobava a 0,79. Quan aquest indicador es troba per sobre d’1 significa que la malaltia està en fase de creixement; quan es troba per sota vol dir que la malaltia decreix.

Pel que fa a les dues residències de la ciutat, la residència Sant Bernabé i la residència de Nostra Senyora de Queralt, continuen estables i sense casos positius de Covid-19.

Quan a l’Hospital de Sant Bernabé, actualment hi ha 6 pacients ingressats a causa de la malaltia, el mateix nombre que dilluns passat. Durant la setmana passada es van registrar 5 nous ingressos de pacients amb Covid-19 i es van donar 4 altes. S’ha de lamentar una nova defunció a causa del virus. Pel que fa als professionals sanitaris, hi segueixen comptabilitzats 2 afectats pel virus, un menys que la darrera setmana.

L’alcalde accidental Ivan Sànchez ha informat que aquesta setmana hi ha dos dies festius, la diada de Sant Jordi i la diada de Sant Marc, i “des de l’Ajuntament demanem corresponsabilitat perquè les activitats es produeixin de la manera més segura possible”.

 
Arxivat a