FIRES I FESTES

Neix el primer calendari d’advent adaptat a la Patum de Berga

No serà com el tradicional de Nadal si no el compte enrere per la celebració de la Patum

per Roger Simon , 19 d'abril de 2021 a les 12:49 |
Rubén Torres i Albert Dorna durant la presentació del calendari | Roger Simon
La Diada de Sant Jordi a Berga, enguany tindrà un nou valor afegit. La Dolceria Pujol posarà a l’abast dels berguedans i berguedanes el calendari d’advent adaptat a la festivitat de Patum. En aquest s’ha volgut recrear el tradicional calendari d’advent de Nadal, però en aquest cas serà el compte enrere dels dies que falten per la celebració de la Patum.

El calendari començarà el 16 de maig d’aquest any amb la sortida del Tabal, fins el dimecres de Corpus, concretament el 2 de juny, que hauria de començar la Patum, però a causa de la pandèmia de la Covid-19 no es podrà celebrar. Estarà format per rajoletes de xocolata negra i xocolata amb llet. També hi haurà la versió amb xocolata blanca. Albert Dorna, pastisser i impulsor del projecte, ha informat en la roda de premsa de presentació del calendari que “si el temps ho permet, volem treure també una versió amb xocolata sense sucre, però encara s’està estudiant”.


A més, cada xocolatina serà la reproducció de les rajoles del carrer major de Berga, on n’hi haurà una per cada comparseria. Dins el calendari s’hi trobarà un escrit dedicat al temps de pandèmia a càrrec del Jordi Cussà, incloent-hi les instruccions d’inici i acabament del calendari.

El calendari sortirà a la venda per Sant Jordi, el 23 d’abril. Es podrà comprar a la Dolceria Pujol de Berga i per Internet des de la pàgina web. “Volem fer arribar el calendari arreu del país, ja que La Patum la coneix tothom”, ha conclòs Dorna.


El projecte va sorgir a inicis de l’any 2020, però degut a la pandèmia de la Covid-19 i el fet de no haver-hi Patum es va posposar. Aquest any s’ha cregut convenient fer-lo una realitat. La Dolceria Pujol ha comptat amb la col·laboració de Rubén Torres, que se li van encarregar els dibuixos; el Jordi Cussà amb la realització dels textos; i clients i col·laboradors de la casa que van ajudar a idealitzar el calendari. L’objectiu del projecte és que es “quedi per sempre”, ha afegit Dorna.
 

 

Participació