Rosanna Camprubí presentarà a Berga «Ballar amb el silenci» el proper dissabte 17 d’abril

Un llibre personal sobre el repte d'obrir-se pas al món del ball sense oïda

Roger Simon
16 d'abril del 2021
Actualitzat a les 18:54h
La berguedana Rosanna Camprubí en la presentació al Parcir (arxiu)
La berguedana Rosanna Camprubí en la presentació al Parcir (arxiu) | Cedida
Rosanna Camprubí balla amb el silenci. La berguedana és un exemple de tenacitat i compromís, va quedar sorda quan tenia 3 anys, però això no li ha impedit ser una de les millors en ball de saló de tot el país. Ara, explica la seva experiència i els reptes que ha hagut de superar en el llibre que va publicar el passat novembre: "Ballar amb el silenci", de Plataforma Editorial.

La presentació del llibre es farà a la llibreria Sense Paraules de Berga, el proper 17 d’abril, a les 7 del vespre. L’autora compartirà la seva pròpia experiència de com ha arribat a l’èxit amb el ball sense poder sentir capa nota. El llibre es pot trobar a la pàgina web del Parcir i també es ven a les llibreries.

El llibre relata, amb franquesa i sinceritat, la seva lluita des de ben petita per ser i viure com qualsevol persona normal, malgrat patir una minusvalia auditiva severa. Assumint aquesta circumstància, no s’ha resignat mai a deixar de fer allò que volia i, sobreposant-se a l’adversitat, ens ensenya que amb esforç, sacrifici i voluntat de superació tothom pot aconseguir allò que es proposa. Un dels aspectes que fan ben singular la seva experiència vital és que tot aquest treball l’ha realitzat dins d’una disciplina esportiva on, a priori, la música i, per tant, l’oïda n’és un element indispensable i consubstancial: el ball de saló.

​Rosanna Camprubí vol compartir amb el lector la seva trajectòria, reflexionant sobre els diversos obstacles que ha hagut de superar per arribar a l’èxit esportiu i, doncs, personal. I ho fa amb voluntat de demostrar que qualsevol de nosaltres som més forts del que ens pensem i podem arribar, amb constància i esperit positiu, a aconseguir els nostres propis reptes i objectius.

Des del silenci i memoritzant cada moviment ha guanyat premis importants i ha competit en l'àmbit nacional i estatal. El passat octubre, la parella formada amb el Joan Boixader es va alçar amb el campionat d’Espanya de ball esportiu en la modalitat de 10 balls i es va emportar la medalla de bronze en l’estatal de ball Standard.








 
Arxivat a