Arxiven el cas de l’artista Abel Azcona per escriure «pederàstia» amb hòsties consagrades al Konvent

Amb l'arxivament de l'obra «Amén» ja pot tornar a entrar a l'estat espanyol

Redacció
16 d'abril del 2021
Actualitzat a les 12:09h
Abel Azcona va dibuixar amb hòsties consagrades la paraula "pederastia" (arxiu)
Abel Azcona va dibuixar amb hòsties consagrades la paraula "pederastia" (arxiu) | Twitter
L’artista navarrès ja podrà tornar a l’estat espanyol sense témer per la seva detenció. El jutjat d'instrucció de Berga ha arxivat el cas contra Abel Azcona, investigat per escriure amb hòsties consagrades la paraula “pederàstia” en una exposició que es va fer al centre d'art Konvent, a Cal Rosal l’any 2016.

L’Associació d’Advocats Cristians va presentar una querella contra Azcona per un suposat delicte de profanació i contra els sentiments religiosos. El jutge ha desestimat aquesta acusació, i també ha retirat la d'obstrucció a la justícia que tenia per no presentar-se a declarar fins a tres vegades.

L'any 2015 l'Església de Navarra ja es va querellar contra l'artista per la mateixa obra. Va utilitzar 242 hòsties consagrades que va recollir de diferents parròquies del País Basc i Navarra per formar la paraula "pederàstia" en un acte de denúncia.

Per als cercles més ultracatòlics i conservadors, va rebre noves denúncies per part de Vox, el PP, l'Associació Espanyola d'Advocats Cristians, la Fundació Francisco Franco i l'arquebisbat de Pamplona i Tudela.  Tots els casos pels quals ha estat denunciat Azcona ha sortit guanyador, si no han estat arxivats abans. Així ho puntualitzava a les xarxes socials:
A Berga la denúncia va ser admesa a tràmit i va estar investigat durant aquests anys. El jutge va dictar una ordre de cerca i captura i va afegir un delicte d'obstrucció a la justícia contra ell. En aquell moment l'artista va decidir exiliar-se a Lisboa. Amb l'arxivament d'aquest últim cas contra l'obra "Amén", Abel Azcona ja pot tornar a entrar a l'estat espanyol.
 
Arxivat a