CORONAVIRUS

La incidència de la Covid-19 a la ciutat de Berga segueix disminuint

El risc de rebrot es troba a 85,78 i la taxa de reproducció segueix per sota de l’1

per Roger Simon, 12 d'abril de 2021 a les 13:29 |
Personal sanitari de Sant Joan de Déu (arxiu) | Althaia
Les dades d’incidència de la Covid-19 a Berga segueixen millorant en l’última setmana. En roda de premsa telemàtica per fer el seguiment de les dades del coronavirus a la ciutat, el regidor de Drets Socials, Ivan Sànchez, ha explicat que en els últims set dies s’han detectat 8 casos positius de Covid-19, 2 menys que en la darrera actualització.

Aquesta disminució de contagis en l’última setmana ha suposat també un descens en el risc de rebrot, que ha passat dels 126,39 punts del dimecres passat als 85,78 punts actuals. Amb aquesta dada podem dir que actualment l’índex de rebrot és mitjà. Una altra dada que ens permet conèixer la situació actual de la pandèmia és la taxa de reproducció de la malaltia (Rt), que a Berga, a dia d’avui, se situa a 0,79, mentre que la setmana anterior aquest indicador es trobava a 0,91. Quan aquest indicador es troba per sobre d’1 significa que la malaltia està en fase de creixement; quan es troba per sota vol dir que la malaltia decreix.


L’alcalde accidental Ivan Sànchez ha posat èmfasi que “la setmana passada les dades les vam donar el dimecres, per tant, no han passat gaires dies”. Ha afegit que no saben si realment la taxa va a la baixa o “en breu veurem una incidència més alta després de la mobilitat de Setmana Santa”.

Pel que fa a les dues residències de la ciutat, la residència Sant Bernabé i la residència de Nostra Senyora de Queralt, continuen estables i sense casos positius de Covid-19.


Quan a l’Hospital Sant Bernabé, actualment hi ha 6 pacients ingressats a causa de la malaltia, dos més que el dimecres passat. Durant la setmana passada es van registrar 7 nous ingressos de pacients amb Covid-19 i es van donar 5 altes. Pel que fa als professionals sanitaris, hi segueixen comptabilitats 3 afectats pel virus.


Altres notícies que et poden interessar
  

 

Participació