El Concurs de punts de llibre de St. Jordi a Berga ja té les propostes guanyadores

L’objectiu és incentivar la lectura entre infants de 6 a 8 anys, promoure el coneixement i posar en valor el comerç de proximitat

Roger Simon
09 d'abril del 2021
Actualitzat a les 19:21h
Un dels punts de llibre guanyadors en el certamen
Un dels punts de llibre guanyadors en el certamen | Ajuntament de Berga
El Concurs de punts de llibre de Sant Jordi a Berga per apropar el comerç responsable als centres educatius ja tenen guanyadors i guanyadores. Per tal de plasmar la mirada dels nens i nenes sobre els valors del comerç de proximitat a través del llenguatge plàstic es van establir cinc categories diferents.

En la categoria de Proximitat es valoraven les propostes que féssin referència a elements d’identitat, paisatgístics i/o naturals de la ciutat o el seu entorn més proper. Els guanyadors per aquesta categoria són l’Arnau Corominas Riu, de l’Escola Xarxa i l’Adrià Soca Pons, de l’Escola Santa Eulàlia.

En la següent, la de Sostenibilitat es valoraven les propostes que fessin referència a productes i/o hàbits que evitin la generació de residus. En aquest cas, les guanyadores són la Berta Garcia Pueyo, de l’Escola Vedruna i la Laia Trafí Navarro, de l’Escola Xarxa.

En la tercera categoria, denominada Vida, es valoraven les propostes que fessin referència a la vida i l’activitat que aporta el comerç a la ciutat i les relacions socials que en sorgeixen. Els guanyadors són la Marwa Khoula i en Blai Plata Robles, tots dos de l’Escola Vedruna.

En la categoria de Professionalitat es valoraven les propostes que fessin referència a les professions relacionades amb el comerç, així com el tracte de proximitat entre comerciants i clientela. Les guanyadores d’aquesta categoria són la Fatima Zahra El Ayoubi de l’Escola Santa Eulàlia, i la Isis Angelica Acosta Depablos, de l’Escola Sant Joan.

En la darrera categoria sobre Innovació es valoraven les propostes que fessin referència a l’aplicació de les noves tecnologies en el comerç de proximitat. Les propostes guanyadores van a càrrec de Badr Jeddi, de l’Escola La Valldan i la Tanit Travé Puig, de l’Escola Santa Eulàlia.

Les 10 propostes seleccionades pel jurat qualificador seran adaptades i impreses en format de punt de llibre. El revers de cada punt de llibre inclou un poema escrit per l’artista i rapsoda berguedana, Alba Mascarella Guitart. Es realitzaran 250 còpies de cadascuna de les propostes escollides i seran distribuïdes pels comerços adherits a Bergacomercial. El Concurs de Punts de Llibre de Sant Jordi de 2021 ha estat impulsat per l’àrea de Promoció Econòmica en coordinació amb l’àrea d’Educació de l’Ajuntament de Berga i Bergacomercial.
 
Arxivat a