Aura Coronado revalida el títol de campiona d’Espanya d’esquí alpí

La berguedana venia de proclamar-se campiona de Catalunya, la setmana abans, a l’estació d’Espot

Redacció
08 d'abril del 2021
Actualitzat a les 18:12h
Aura Coronado en una de les proves disputades
Aura Coronado en una de les proves disputades | Photoset.es
La Molina va ser l’escenari de la tercera i darrera fase de la Copa d’Espanya en categoria U14 i U16 de la Reial Federació Espanyola d’Esports d’Hivern, disputada del 26 al 28 de març. Tres dies de cursa on els corredors catalans hi van deixar empremta trepitjant 11 dels 12 podis possibles i ocupant gran part de les primeres places de cada categoria, i on la corredora de Castellar de n’Hug, Aura Coronado del May Luengo Esquí Club, va tenir una destacada actuació.

El divendres es va disputar el Super Gegant (SG) on Aura Coronado es va proclamar campiona i encetava així el seu particular triplet de victòries, convertint-se en l’única participant en aconseguir-ho. L’endemà es va córrer el Gegant (G), on de nou va tornar a repetir títol la corredora berguedana. I diumenge, a la prova d’eslàlom (SL) va completar el seu triplet de títols tornant a proclamar-se guanyadora de la prova.

Amb aquestes tres darreres victòries, Aura Coronado es va proclamar guanyadora de la Copa d’Espanya Audi 2020/2021, en categoria U16, després de vèncer en 9 de les 10 proves disputades, i d’aquesta manera, revalidant el títol assolit la temporada 2018-2019. La corredora de Castellar de n’Hug venia també de proclamar-se guanyadora per tercer any consecutiu de la Lliga Catalana 2020/2021, disputat el cap de setmana del 20 i 21 de març a l’estació d’Espot, després d’imposar-se a 7 de les 9 proves disputades.

Amb aquests resultats, l’esportista berguedana tanca la seva etapa infantil de quatre anys en categories U14/U16 amb 5 campionats dels 8 possibles, fet que li ha permès ser convocada per Reial Federació d’Esports d’Hivern a Sierra Nevada, a Granada,  a entrenar amb l’equip estatal.