Els menors que vulguin saltar en una comparsa de Patum hauran d'estar autoritzats

El Patronat aprova la mesura per garantir la seguretat dels més petits

Aida Morales
13 de maig del 2015
Actualitzat a les 11:02h

La comparsa dels Nans Nous a la Patum Foto: JM Montaner


Per participar activament a les comparses, a partir d'aquesta propera Patum, els menors d'edat hauran de portar signat un document a través del qual els pares o tutors legals els autoritzin, i s'eximeixi la mateixa comparsa, el Patronat Municipal de la Patum i l'Ajuntament de Berga de qualsevol responsabilitat. Aquesta és la decisió que es va prendre en la darrera reunió de l'òrgan rector de la Patum, després que cada cop més festes regularitzin la participació dels menors d'edat. 

Segons ha explicat a NacióBerguedà el gerent del Patronat, Albert Rumbo, aquest document afectarà, bàsicament, comparses com la dels Turcs i Cavallets, les Maces, els Plens o els Nans nous o vells, ja que són algunes de les que acullen més participació. Pel que fa a altres com la Guita Grossa, que porta menors al seu llom, ja fa anys que es regula, tot i que ara quedarà unificat en un mateix document.

Aquestes autoritzacions es podran trobar a la pàgina web de la Patum i estaran a disposició de totes les comparses. No obstant això, Rumbo confia que, qui hi vulgui participar, ja haurà omplert el document prèviament a les festes de Corpus. En el cas que un menor hagués de saltar a última hora, però, també n'hi haurà a la recepció de l'Ajuntament, de manera que el seu tutor la podria omplir i entregar a la comparsa a l'instant. “Si el pare o tutor es negués a signar el document, el menor no podria fer el salt”, ha precisat Rumbo, una situació que espera que no produeixi cap problema.

Ara per ara, aquesta autorització s'ha passat a serveis jurídics de l'Ajuntament, que hi han donat el seu vistiplau, de manera que properament es començarà a difondre. 
Arxivat a