PLE MUNICIPAL

Berga destina més de 97.000 euros del pressupost a la residència per cobrir el dèficit que genera el servei

La quantitat prové d’una partida del pressupost del 2021

per Roger Simon, 1 d'abril de 2021 a les 21:55 |
Residència Sant Bernabé | Laura Masnou (arxiu)
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 d'abril de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament de Berga destinarà 97.637,65 euros del pressupost a la Residència Sant Bernabé per cobrir el dèficit anual que genera el servei. Aquest import correspon al valor del dèficit quantificat en l'últim excercici liquidat (2019).

El traspàs de l'hospital a la Generalitat de Catalunya i l'autonomia de la residència municipal fa que el dèficit sigui assumit pel consistori i que la injecció provingui dels pressupostos generals de l'Ajuntament de Berga. Aquests més de 97.000 euros estaven destinats, en un principi, a la partida de treballs realitzats per empreses externes d'aquest 2021.El traspàs de diners ha estat aprovat al ple d'abril amb els vots favorables de la CUP, ERC i Junts i amb l'abstenció del PSC.


Des de Junts per Berga han destacat que hi ha votat a favor “perquè estem parlant de persones vulnerables” i creuen que és necessari una radiografia financera real”. A més, el regidor Cesc Torrents, ha demanat reunir-se amb tots els partits i parlar del futur de la residència.

Per la seva banda, Abel García, regidor del PSC, no veu clar “que l’empresa Sumar ens digui a nosaltres quina és la realitat econòmica de la residència”. A més, ha reclamat la realització d’un ple extraordinari per tractar la gestió de la Residència, juntament amb tots els grups.

 

 

Participació