El Consell reprèn els serveis adreçats a famílies i infància després d’un període d’anàlisi i reformulació

Impulsa serveis amb mirada preventiva i de capacitació per a les famílies, després de revisar i detectar necessitats a la comarca

Redacció
01 d'abril del 2021
El Consell Comarcal del Berguedà donarà suport a les famílies i a la infància
El Consell Comarcal del Berguedà donarà suport a les famílies i a la infància | CC Berguedà
El Consell Comarcal del Berguedà ha reprès els serveis complementaris adreçats a famílies i infància superat un període de reformulació. L’ens fa una aposta decidida per anar més enllà de l’oferta de la cartera de serveis socials i impulsa serveis amb mirada preventiva i de capacitació per a les famílies, després de revisar i detectar necessitats a la comarca.

En aquest sentit, i tenint en compte que la situació de pandèmia de la Covid-19 ha fet augmentar les necessitats socials vinculades a la infància, s’ha cregut pertinent reprendre de nou els serveis preventius d’infància i plantejar-los de forma integrada per tal de millorar la qualitat dels serveis.

Anna Maria Serra, consellera d’Atenció a les Persones, ha exposat que "ens vàrem comprometre a donar un servei de qualitat". Serra ha manifestat que el Consell Comarcal compta amb "un equip multidisciplinari per abordar cada cas amb garanties" alhora que s’ofereix "un acompanyament i suport efectiu a totes les persones que ho necessiten, prioritzant les situacions de risc i vulnerabilitat dels usuaris". La consellera Anna Maria Serra ha destacat que "aquesta és la tasca del Consell, donar serveis personalitzats a les persones".

La cartera de serveis és la següent:
 
  • Socioeducatiu Itinerant del Berguedà. És un espai educatiu de desenvolupament i creixement personal adreçat a nens i nenes i de suport a les famílies en la seva tasca educativa. És un servei de cartera i cofinançat pels ajuntaments on hi ha presència: Bagà, Gironella, Guardiola de Berguedà i Puig-reig.
 
  • Suport a les Famílies.  És un servei bàsic d’intervenció socioeducativa per a infants i adolescents d’entre 0 i 18 anys i les seves famílies. Ofereix un suport i acompanyament a les famílies des de la parentalitat i criança positiva, desenvolupant la intervenció en el domicili. El servei es presta de manera itinerant i arriba a qualsevol municipi de la comarca, si s’escau. El cost d’aquest és gratuït tant per a les famílies, com pels mateixos ajuntaments.
 
  • Atenció psicològica a Famílies (SAPFAM). Servei psicològic per a famílies per tal de treballar la capacitació marental i parental per prevenir situacions complexes de desenvolupament dels infants. Aquest servei està vinculat a l’àrea d’Igualtat i està vinculat al servei adreçat a les dones de la comarca (SIAD), que ofereix informació i assessorament a qualsevol necessitat de les dones adultes, especialment les relacionades amb discriminacions de gènere i situacions de violència masclista i als fills i filles d’aquestes dones.
 
  • Atenció a la Infància i a l’Adolescència. Forma part de la cartera de serveis social que té per objectiu valoració, l’actuació i l’atenció d’infants de zero a divuit anys que es troben en situació de risc de desemparament, així com el seguiment i el tractament de les seves famílies.