El Consell dona suport als ajuntaments en la gestió dels expedients arquitectònics

El darrer conveni signat és amb l’Ajuntament de Berga pel període d’un any prorrogable

Redacció
31 de març del 2021
Actualitzat a les 18:02h
El Consell ha obert 66 expedients pels consistoris berguedans
El Consell ha obert 66 expedients pels consistoris berguedans | CC Berguedà
El Consell Comarcal del Berguedà col·labora amb els ajuntaments en la gestió dels expedients arquitectònics. El darrer conveni signat per prestar aquest servei és amb l’Ajuntament de Berga pel període d’un any prorrogable.

L’esmentat conveni preveu que el Consell Comarcal presti servei d’assistència tècnica d’arquitecte 20 hores a la setmana. L’assistència en qüestió preveu tasques pròpies d’un arquitecte superior com poden ser l’elaboració d’informes tècnics per a la concessió de llicències d’obres i ambientals i control de les llicències d’obres que es desenvolupen al municipi; ordres d’execució; declaracions de ruïna i protecció de la legalitat urbanística; actuacions en matèria de planificació i gestió urbanística; el disseny i desenvolupament de projectes urbanístics; i assessorament en tots els temes urbanístics que siguin de la seva competència, entre d’altres.

D’acord amb aquest conveni, que ha entrat en vigor aquest mes, l’Ajuntament de Berga ha lliurat mig centenar d’expedients al Consell Comarcal que perquè els resolgui. Ara, els tècnics de l’ens treballen per tramitar-los. Per fer-ho se segueix l’ordre i la priorització definida pel consistori berguedà. L’Ajuntament de Berga manté la interlocució amb els usuaris.

Assistència tècnica als ajuntaments

El Consell Comarcal presta el servei d’assistència tècnica als municipis que ho demanen. Hi destina un arquitecte i un enginyer. Es tracta d’un servei pensat per ajudar als municipis que no disposen de recursos econòmics per oferir-lo amb els seus propis mitjans.

Des del 2020 i fins a l’actualitat, s’han obert 66 expedients pels consistoris berguedans. Ara s’hi ha afegit Berga que en aquest primer mes de conveni ja n’ha traspassat mig centenar. El conjunt dels expedients inclouen informes d’obres majors, menors, de protecció la legalitat urbanística, d’aprofitament urbanístic, projecte d’actuació específics, comptabilitat urbanística, visites d’inspecció, expedir certificats de primera ocupació i fer d’oficina de supervisió de projectes.