CULTURA

El monestir de Sant Llorenç encetarà la programació primaveral aquest cap de setmana

Els actes s’iniciaran el proper dissabte dia 3 d’abril i finalitzaran el diumenge 21 de juny

per Roger Simon, 30 de març de 2021 a les 17:06 |
Presentació de la programació cultural de primavera al monestir de Sant Llorenç | Roger Simon
El monestir de Sant Llorenç de Guardiola de Berguedà torna a obrir les portes a la cultura. L’associació que dinamitza l’espai, Civitas Cultura, ha programat 21 propostes de qualitat amb la música com a fil conductor, però també amb espectacles de teatre, exposicions i commemoracions. Enguany és la cinquena temporada de programació cultural i es podrà començar per Pasqua respectant les mesures d’aforament que el Procicat ha determinat. “Es preveu una temporada més flexible, però haurem d’anar veient com evoluciona la pandèmia de la Covid-19”, ha dit l’alcalde del poble, Josep Lara.

Aquest matí s’ha donat el tret de sortida a la temporada primaveral amb la roda de premsa de presentació del programa cultural. L’acte ha estat protagonitzat per l’alcalde de Guardiola, Josep Lara, i pel president de l’associació Civitas Cultura, Toni Puig.


L’equipament cultural inaugura la temporada el pròxim dissabte 3 d’abril a les 7 de la tarda. Ho farà amb el concert The Springtime of the Year del cor jove barceloní Cor Al·lira. Ho faran interpretant peces tradicionals de folk britànic, arranjades per grans compositors de la música clàssica com Gustav Holst i Vaughan Williams, entre d’altres.

El dia 10 d’abril tindrà el plat fort de la temporada amb la presentació del llibre Monestir de Sant Llorenç, memòria i cultura creativa, editat per l’Ajuntament de Guardiola de Berguedà amb el suport de la Diputació de Barcelona i la direcció tècnica de Civitas Cultura. Un llibre que explica la història del monestir, les activitats que s’hi porten a terme i com el poble de Guardiola el va usar durant el temps de la Parròquia fins ara. Hi serà present Antoni González, excap del Servei de Monuments de la Diputació de Barcelona, i el seu successor al càrrec, Joan Closa. L’acte finalitzarà amb el concert de celebració amb el Cor de Ponent.


Al llarg dels dissabtes d’abril fins al juny, a les 7 de la tarda, el monestir presentarà 10 concerts, 2 obres d’art i 4 exposicions i 2 commemoracions. En el capítol de concerts, l’Orquestra de Cambra de Terrassa 48 actuarà el dissabte 24 d’abril, amb l’espectacle Sons del diable. Els concerts seguiran al mes de maig amb l’espectacle Quartet de corda del grup The Parra Quartet que tindrà lloc el primer dissabte de maig. El seguirà el dia 15 el grup Arcattia amb l’espectacle Bona Nit Gulliver, i el dia 22 serà el torn del concert Traçant Emocions de Delia Quartet. L’últim dissabte de maig serà el moment del concert Tot jugant a bitlles de la Música de cambra amb instruments històrics. Els tres últims concerts programats al dissabte aniran a càrrec dels Ofen Ronen Quartet, el dia 5 de juny, els As Très Ladeiras, la setmana sobre, i finalment els Professors Substituibles, el dissabte 19. Aquest últim serà un concert literari.

Pel que fa als espectacles teatrals, el primer tindrà lloc el dissabte 17 d’abril amb l’obra Domicili Inconegut del grup TIC Escènic, i el 8 de maig es reprendrà amb L’assistenta a càrrec d’Iris Hinojosa i Gerard Vilardaga. També se seguirà apostant pels vermuts musicals, el 13 i el 20 de juny, amb Andreu Martí i la Berguedana de Folklore Total.

A banda, hi haurà quatre exposicions i dues commemoracions. Aquestes dues últimes propostes es dedicaran als 700 anys de la mort del poeta Dante Aliguieri i als 100 anys des de Joseph Beuys.
 

 

Participació