1 de 10
CORONAVIRUS

La incidència de la Covid-19 a Berga segueix sent alta

Disminueixen els contagis, però augmenten el risc de rebrot i la taxa de reproducció

Zona Covid de l'hospital Sant Joan de Déu de Manresa | Althaia
per Laura Masnou, 29 de març de 2021 a les 12:56 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de març de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els casos diagnosticats de Covid-19 a la ciutat de Berga en els últims set dies han estat 13, un menys que en la darrera actualització. Si bé els casos comptabilitzats en els últims 14 dies han disminuït, el risc de rebrot ha augmentat fins els 181,24 punts, mentre que dilluns passat es situava als 155,94 punts. A més, la taxa de reproducció de malaltia (Rt) també ha incrementat fins a situar-se a 1,25. Recordem que si aquest valor se situa per sobre d’1 la pandèmia creix, mentre que si es troba per sota d’1 l’extensió del virus baixa.

Pel que fa a l’Hospital Sant Bernabé, la situació ha empitjorat en les dues darreres setmanes.  Sense anar més lluny, i a data de 25 de març, hi havia vuit pacients ingressats a causa de la malaltia, un més que la setmana anterior. Durant la setmana passada hi va haver cinc nous ingressos de pacients amb Covid-19 i es van donar quatre altes.


La bona notícia la trobem a les dues residències de la ciutat, la residència Sant Bernabé i la residència Nostra Senyora de Queralt, que no registren casos positius de Covid-19 des de fa setmanes.    
Participació