L’associació De tot Cor realitza una formació en suport vital bàsic i ús del desfibril·lador a agents de la policia local de Berga

Properament es realitzarà la instal·lació al carrer de tres equips DEA i s’identificarà amb un adhesiu homologat el vehicle de la policia local que disposa d’un desfibril•lador

Redacció
29 de març del 2021
Participants a la formació
Participants a la formació | Associació De tot Cor
L’associació De tot Cor ha realitzat una formació en Suport Vital Bàsic (SVB) i ús del desfibril·lador (DEA) a 22 agents de la policia local de Berga. La formació es va dur a terme la setmana passada i es va realitzar en tres jornades semipresencials, que van constar de dues hores en plataforma virtual i quatre hores presencials per sessió.
 
Els i les agents s’han format en l’ús del DEA, així com també en la identificació i en com actuar davant d’una persona inconscient, en la realització de la reanimació cardiopulmonar (RCP) en adults, nens i persones ofegades, en com actuar en cas d’ennuegament (adults i nens) i en conèixer i utilitzar el DEA correctament. A més, també se’ls va formar en com abordar i tractar una situació d’hemorràgia massiva amb l’ús del torniquet, embenatge de compressió i els agents hemostàtics.
 
L’associació De tot Cor va participar en el pressupost participatiu 2021 de l’Ajuntament de Berga amb la presentació d’un projecte de cardioprotecció. Aquest projecte contemplava la formació en Suport Vital Bàsic (SVB), l’ús i autorització del desfibril·lador (DEA) i treure a l’exterior els tres DEA que l’Ajuntament de Berga té a l’interior de les instal·lacions del camp de futbol, del teatre municipal i del Pavelló de Suècia. Aquesta proposta va ser la tercera més valorada, fet que els va donar la possibilitat de realitzar una part del projecte amb els diners destinats.
 
Des de l’associació expliquen en un comunicat que properament es realitzarà la instal·lació al carrer dels tres equips DEA comentats anteriorment i que també s’identificarà amb un adhesiu homologat el vehicle de la policia local que disposa d’un DEA.