Puig-reig aprova un pressupost de més de 5 milions d'euros

Suposa un augment del 16,75% respecte al de l’any passat

Redacció
26 de març del 2021
Un dels projectes dels pressupostos d'enguany: la rehabilitació de l'edifici del Batan i les Cardes de Cal Pons
Un dels projectes dels pressupostos d'enguany: la rehabilitació de l'edifici del Batan i les Cardes de Cal Pons | CC Berguedà (arxiu)
L’Ajuntament de Puig-reig va aprovar aquest dijous en sessió extraordinària el pressupost per a l’exercici 2021, que serà d’un total de 5.422.677,89 milions d’euros. El pressupost d’aquest 2021 suposa un augment del 16,75% respecte al de l’any passat, que incrementa en 778.128,32 euros.

Tal i com va explicar l’alcalde Josep Maria Altarriba, es tracta d’uns comptes més ambiciosos que els de l’any passat. L’alcalde va detallar que l’augment respecte al pressupost del 2020 es tradueix a l’increment del capítol d’inversions per a l’exercici actual. Segons Altarriba, el pressupost ordinari és “molt semblant” al dels darrers anys, però sí que hi ha hagut un augment pel que fa a les inversions. Aquest capítol supera els 1,9 milions d’euros, uns diners que es destinaran a l’execució de diversos projectes, alguns pendents de l’any passat que no es van poder desenvolupar per la situació de pandèmia, d’altres que ja estaven previstos i també alguns que s’han avançat.

Inversions i projectes

En el capítol d’inversions els diners es destinaran a la segona fase de la rehabilitació de la Torre Nova de Cal Pons; a la renovació de la gespa artificial del camp de futbol; a la instal·lació de plaques fotovoltaiques a l’edifici de l’Ajuntament, de l’escola bressol i de la biblioteca; a la sectorització de la xarxa d’aigües per a un millor control de les fuites i avaries; a la instal·lació d’una xarxa de calor de biomassa als edificis de l’Avinguda 1 d’Octubre (piscina, pavelló, biblioteca i escola bressol); a l’arranjament de les platges de la piscina; a l’execució de la primera fase del parc central; a la rehabilitació de l’edifici del Batan i les Cardes de Cal Pons; i a l’ampliació de l’enllumenat i l’arranjament del Bosquet de Cal Pons, entre d’altres.

Reactivació econòmica i sostenibilitat

Per a Josep Altarriba aquestes inversions segueixen una línia clara de fer millores al municipi pensant en la reactivació de l’economia local i en la línia iniciada per la millora de la sostenibilitat i l’eficiència energètica, tenint en compte d’altres actuacions i projectes que ja s’han executat durant el darrer mandat, com la renovació de l’enllumenat pel sistema LED, que permet un estalvi del 60% en la factura de la llum anual. A més, també va destacar l’augment del pressupost en l’àmbit social, per poder fer front a possibles situacions d’emergència derivades de la Covid-19 que requereixin l’actuació municipal.

Projectes cofinançats

L’alcalde va recordar que la majoria de projectes esmentats compten amb el cofinançament de l’administració (Diputació de Barcelona, Generalitat de Catalunya, fons FEDER o del Pla del Foment del Turisme). Això, afegit a la possibilitat que tenen els ajuntaments de poder utilitzar el romanent de tresoreria i a que el consistori té actualment un percentatge d’endeutament baix, genera certa tranquil·litat a l’equip de govern per poder tirar endavant els projectes previstos. “Podem demanar els préstecs necessaris i endeutar-nos a curt i mig termini perquè tenim suficient marge i sabem que aquests diners els podrem retornar de seguida que ens arribin les subvencions que s’han de destinar al finançament dels projectes”, va finalitzar.
 
Arxivat a