La CUP de la Nou proposa crear un centre de dia autogestionat al poble

La nova Candidatura també vol millorar les infraestructures i accessos al nucli urbà i crear una empresa municipal de recol·lecta de bolets

Redacció
12 de maig del 2015
Actualitzat a la 13:53h
Candidatura de la CUP a la Nou de Berguedà
Candidatura de la CUP a la Nou de Berguedà | CUP

Davant d'unes quaranta persones, la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de la Nou de Berguedà ha presentat aquest diumenge la llista de persones que la conformaran, així com els principals projectes que volen tirar endavant si assoleixen l'alcaldia després de les eleccions municipals del 24 de maig. 

L'equip, format per Joan Marcet, Mercè Samsó, Martina Marcet i Mercè Fuentes té per objectiu final, fer de la Nou i de Malanyeu “pobles vius” i, en aquest sentit, han construït el programa. Entre les mesures més destacades que proposen consta una alternativa a la remodelació de l'accés a la carretera C-16, així com una “entrada digna” a la C-26. En matèria d'infraestructures, però, també prometen millorar la cobertura de la telefonia mòbil i Internet, i preservar i prevenir danys a les carreteres de titularitat municipal. 

No obstant això, la nova Candidatura que es presenta per primera vegada al municipi també vol portar a la pràctica altres mesures per fomentar la participació i la transparència. Entre aquestes, publicar les votacions i acords del consistori, organitzar reunions obertes, recollir propostes de veïns i realitzar uns pressupostos participatius. En l'eix nacional, consideren que és important que la Nou deixi de ser un dels pocs pobles no inscrits a l'Associació de Municipis per la Independència i, com a candidatura independentista, volen donar suport al procés i a les propostes de l'Assemblea Nacional Catalana.

Un dels grans projectes que volen portar a terme en matèria social, segons han presentat, és crear un centre de dia autogestionat perquè les persones grans no hagin d'abandonar el poble en situacions de dependència. Així mateix, en l'àmbit cultural, afirmen que incentivaran activitats culturals com festes populars, caminades o cinema a la fresca. I com que el  terme municipal de la Nou és ric en recursos naturals, consideren que seria important explotar-los turísticament d'una manera regulada amb rutes de natura i patrimoni històric, així com crear una empresa municipal per a la recol·lecta i comercialització de bolets.

Resultats de les eleccions municipals 2011 al Berguedà, municipi per municipi

Resultats de les eleccions municipals a La Nou de Berguedà 2007 i 2011

 

Presentació de la candidatura de la Nou de Berguedà Foto: CUP