1 de 10
premis

La berguedana Rosa Serra i Albert Balcells guanyen el premi Bonaplata pel seu estudi de les colònies industrials del Llobregat

L’acte de lliurement de premis va ser aquest dimarts 23 de març en format semi presencial

per NacióBerguedà, 25 de març de 2021 a les 18:02 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de març de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les colònies industrials de la Conca del Llobregat. 150 anys d’història, de la historiadora berguedana Rosa Serra i el també historiador Albert Balcells, ha estat el treball guanyador de la 28a edició dels Premis Bonaplata en la categoria Estudis-Fundació Caixa d’Enginyers 2020, organitzats per l’Associació del Museu de la Ciència i de la Tècnica i d’Arqueologia Industrial de Catalunya (AMCTAIC). L’acte de lliurement de premis va ser aquest dimarts 23 de març en format semi presencial a causa de la pandèmia.

L’estudi de Serra i Balcells recull la vida a les colònies i n’aborda el desenvolupament i la transformació, així com també les seves característiques i l’impacte econòmic, social i urbanístic que van tenir.  El jurat va considerar que el recull aporta “un anàlisi social ben estructurat i global” i va valorar “la perspectiva rigorosa i excel·lent” de la història de les colònies industrials del Llobregat al llarg de 150 anys.


Els premis Bonaplata tenen com a objectiu premiar a les persones i institucions que hagin dut a terme accions per valorar el patrimoni industrial a través de l’estudi d’un lloc industrial, d’una instal·lació industrial, tècnica o científica, o de documentacions industrials, tècniques o científiques.
 
Participació