1 de 10
INFRAESTRUCTURES

Gironella realitza obres de millora a la presa de Fuïves

L’embassament s’utilitza per abastir la major part d’aigua potable al municipi

Presa de Fuïves | Ajuntament de Gironella
per Redacció, 25 de març de 2021 a les 13:13 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de març de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament de Gironella ha millorat la seguretat i l’accessibilitat a la presa de Fuïves, situada a la Riera de la Portella. Aquesta infraestructura, de titularitat municipal, compta amb un volum d’embassament superior als 100.000m3 i s’utilitza per abastir la major part d’aigua potable al municipi.

 Les obres han consistit en una millora de l’accessibilitat a l’equipament amb la pavimentació de part del camí, en la instal·lació d’una escala de seguretat a la paret de la presa per facilitar els treballs de manteniment i inspecció i en la instal·lació d’una porta per evitar l’accés de persones alienes al servei de manteniment. A més, també s’ha implantat un sistema d’auscultació hidràulic mitjançant la instal·lació d’un sensor de pressió submergible per mesurar el nivell de l’embassament.


Totes aquestes actuacions van lligades a un procés de supervisió de la pròpia Agència Catalana de l’Aigua per garantir no només l’abastament d’aigua potable, sinó també la seguretat de l’embassament i el seu entorn. En paral·lel a aquestes obres, la presa ja disposa d’un pla de seguretat per a emergències vinculat a INUNCAT davant possibles situacions excepcionals.
L’actuació ha tingut un cost total de 48.340,10€, dels quals 25.431 han estat subvencionats per l’Agència Catalana de l’Aigua.

 

Participació