La incidència de la Covid-19 a la ciutat de Berga torna a disminuir

El risc de rebrot es troba a 155,94 punts i la taxa de reproducció ja es torna a situar per sota de l’1

Roger Simon
22 de març del 2021
Actualitzat a la 13:46h
Planta Covid a Sant Joan de Déu de Manresa
Planta Covid a Sant Joan de Déu de Manresa | Althaia (arxiu)
Les dades d’incidència de la Covid-19 de Berga han millorat en l’última setmana. En roda de premsa telemàtica per fer el seguiment de les dades del coronavirus a la ciutat, el regidor de Drets Socials, Ivan Sànchez, ha explicat que en els últims set dies s’han detectat 14 casos positius de Covid-19, 12 menys que en l’anterior actualització.

Aquesta disminució de contagis en l’última setmana ha suposat també una disminució del risc de rebrot, que ha passat dels 495,77 punts del dilluns passat als 155,94 punts actuals. Una altra dada que ens permet conèixer la situació actual de la pandèmia és la taxa de reproducció de la malaltia (Rt), que a Berga, a dia d’avui, se situa a 0,71, mentre que la setmana anterior aquest indicador es trobava per sobre d’1. Quan aquest indicador es troba per sobre d’1, significa que la malaltia està en fase de creixement; quan es troba per sota vol dir que la malaltia decreix.

Pel que fa a les dues residències de la ciutat, la residència Sant Bernabé i la residència de Nostra Senyora de Queralt, continuen estables i sense casos positius de Covid-19.

Quan a l’Hospital Sant Bernabé, les xifres tornen a ser negatives. Actualment, hi ha 7 pacients ingressats amb diagnòstic positiu de Covid-19, mentre que fa set dies només n’hi havia 3. També s’ha produït un trasllat d’un pacient a un altre centre sanitari, i es lamenta una defunció. Pel que fa als professionals sanitaris, actualment n’hi ha 3 afectats pel virus.

 
Arxivat a