L’hospital de Berga registra set nous ingressos a causa de la Covid-19 i suma una nova defunció

A partir d’aquest divendres es tornen a restringir les visites de familiars a les persones hospitalitzades per l’augment de casos de coronavirus a la comarca

19 de març del 2021
Actualitzat a les 14:35h
Hospital Sant Bernabé de Berga (arxiu)
Hospital Sant Bernabé de Berga (arxiu) | HSB
L’Hospital Sant Bernabé comença a notar l’increment de casos de Covid-19 que hi ha hagut en els últims dies a la comarca. Després de dues setmanes consecutives sense nous ingressos a causa del coronavirus, aquesta setmana set persones amb diagnòstic positiu de Covid-19 han hagut d’ingressar al centre. A més, també hi ha hagut una nova defunció i s’ha hagut de traslladar un pacient a un altre centre hospitalari degut a complicacions derivades de la malaltia.

Això fa que, a dia d’avui, hi hagi un total de set persones ingressades a causa del coronavirus. Cal assenyalar però que un dels pacients que ja estava ingressat la setmana passada ja s’ha negativitzat, però encara no se l’hi ha donat l’alta. Pel que fa als professionals del centre, actualment n’hi ha tres afectats pel virus.

L’hospital torna a restringir les visites a persones hospitalitzades

L’increment de casos de coronavirus que hi ha hagut a la comarca en els últims dies ha obligat a activar la fase 3 del protocol d’accessibilitat a l’Hospital Sant Bernabé de Berga. Això significa que a partir d’aquest divendres 19 de març tornaran a estar restringides les visites de familiars a les persones hospitalitzades llevat dels casos excepcionals i finals de vida.

La incidència de la Covid-19 a la comarca segueix sent molt alta

Segons les dades del Departament de Salut, el risc de rebrot al Berguedà se situa a 161 punts, una mica per sota de divendres passat, que es trobava als 218 punts. Tot i haver baixat respecte la setmana anterior, el risc de rebrot actual es troba encara molt lluny de les dades de fa dues i tres setmanes, quan aquest va arribar a situar-se als 84 i els 69 punts, respectivament. Pel que fa a la taxa de reproducció de la malaltia també ha disminuït, ja que avui es troba lleugerament per sota d’1, concretament a 0,97, mentre que divendres passat es trobava disparada a 1,85 punts.

Pel que fa als casos detectats, entre el 9 i el 15 de març es van detectar un total de 31 casos a la comarca, mentre que la setmana anterior se’n havien detectat 32. Des de l’inici de la pandèmia, el Berguedà ha registrat un total de 3.222 positius i 199 defuncions.