Troben en una cuneta quatre cavallets de la Patum desapareguts fa 20 anys

La troballa es va fer dimarts a la nit a la carretera BV-4242, poc abans d’arribar al Santuari de Queralt

18 de març del 2021
Actualitzat a les 10:17h
Comparsa dels Turcs i Cavallets
Comparsa dels Turcs i Cavallets | ACN
Troballa curiosa i inesperada prop de Queralt, a Berga. Segons va avançar Televisió del Berguedà i ha pogut confirmar aquest diari, dimarts al vespre una persona va trobar quatre cavallets de la Patum en una cuneta de la carretera BV-4242, prop de Queralt. El més curiós és que es tracta dels cavallets que van desaparèixer fa dues dècades quan algú els hauria sostret d’un magatzem municipal.

El cap de colla de la comparsa dels Turcs i Cavallets, Jaume Casadesús, ha assegurat que “quan em van trucar els Mossos i vaig veure els cavallets de seguida els vaig reconèixer. Estaven en perfecte estat”. Casadesús explica que aquests cavallets es van fer com a rèplica dels originals en l'època en què Jaume Farguell era l'alcalde de la ciutat i Daniel Tristany el regidor de Patum. Finalment, des de la comparsa es va arribar a la conclusió que no es podia sortir a la plaça amb ells perquè podia ser perillós, ja que són de fibra de vidre. Aquests cavallets es van guardar en un magatzem municipal fins que “un dia els volia veure i ja ningú en sabia res, havien desaparegut. Als qui de veritat ens estimem la Patum ens va saber molt greu que passés això”. 20 anys després han tornat a aparèixer i de la forma més curiosa. 

De moment, els Mossos investiguen els fets i aquest divendres l’Ajuntament de Berga explicarà què es té previst fer amb les peces.
Arxivat a