CORONAVIRUS

Guardiola destina més de 20.000 euros en ajudes a empreses del municipi per pal·liar els efectes de la Covid-19

Tots els comerços i empreses del municipi que s’han vist afectats per la crisi provocada per la pandèmia podran accedir a les ajudes

per Laura Masnou, 17 de març de 2021 a les 17:50 |
Guardiola de Berguedà | DiBa
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de març de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament de Guardiola de Berguedà ha aprovat una subvenció d’entre 1.000 i 1.500 euros per a cada un dels comerços i empreses del municipi que han patit els efectes de la Covid-19. En total, el consistori destinarà entre 20.000 i 25.000 euros en ajudes, que consten de dues branques. Per una banda, hi ha una línia d’ajudes destinada a tots aquells comerços i empreses que han hagut d’estar tancats més de 30 dies, com per exemple bars, restaurants, centres d’estètica, entre d’altres. En aquest cas, tan sols hauran de presentar la sol·licitud i una declaració jurada i se’ls donarà directament una ajuda de 1.000 euros i un extra de 50 euros per cada treballador fins a un màxim total per a cada empresa de 1.500 euros.

Per altra banda, també s’ha aprovat una línia d’ajudes per a totes aquelles empreses que, tot i no haver hagut de tancar, han tingut pèrdues del 50% respecte l’any anterior. En aquest cas, també hauran de presentar la sol·licitud i hauran de justificar aquesta davallada d’ingressos. En aquest cas, si s’aprova la sol·licitud, també rebran 1.000 euros amb un extra de 50 euros para cada treballador fins a un màxim total per a cada empresa de 1.500 euros.


Tal i com han explicat a NacióBerguedà l’alcalde del municipi, Josep Lara, i el regidor de Comerç, Marc Sensada, “les ajudes estan pensades perquè ningú es quedi al marge i que tothom qui ho sol·liciti pugui accedir a la subvenció”. El termini per presentar les sol·licituds acaba el 30 d'abril. Aquestes ajudes se sumen als 6.000 euros que l’ajuntament del municipi ja va invertir en la campanya Rasca i compra al Berguedà, que va finalitzar el passat mes de febrer.

 

Participació