Òmnium reclama l’amnistia amb una pancarta gegant

Aquest cap de setmana també s'ha dut a terme una gran recollida de signatures a la comarca i arreu del país

Redacció
15 de març del 2021
Actualitzat a les 18:31h
Pancarta al Pantà de la Baells
Pancarta al Pantà de la Baells | Jordi Espuña i Ermínia Altarriba
Òmnium Berguedà va desplegar aquest dissabte una pancarta gegant a punts emblemàtics de la comarca com són el Pantà de la Baells, el Pedraforca i el Castell de Berga per reclamar l'amnistia i l'autodeterminació. Amb el lema Amnistia. Fem-nos lliures! Òmnium reitera que l'amnistia i l'exercici del dret a l'autodeterminació són un consens de país i l'única via per resoldre el conflicte polític a Catalunya.
 
La pancarta instal·lada fa 531 m² i l'acció s'emmarca en la campanya Amnistia. Fem-nos lliures!. Òmnium Cultural insisteix en què l'amnistia és l'única eina que abraça el conjunt de les persones represaliades pel procés català.
 

Pancarta al Pedraforca Foto: Jordi Espuña i Ermínia Altarriba


 Recollida de signatures a la comarca i arreu del país

Òmnium Cultural ha organitzat aquest cap de setmana una gran recollida de signatures arreu del país en favor de l’amnistia en el marc de la campanya Amnistia. Fem-nos lliures. L’objectiu és visibilitzar “el clam transversal i unitari” per l’amnistia i l’autodeterminació, així com denunciar les més de 2.850 persones represaliades. Al Berguedà es van organitzar parades per a recollir signatures a Gironella, Puig-reig i Berga.

La voluntat de la campanya de recollida de signatures és aconseguir el màxim de suport possible entre la ciutadania de Catalunya per tal que l'Estat espanyol reconegui l'existència d'un conflicte polític a Catalunya. Un conflicte que, tal i com expliquen en un comunicat, consideren que només es pot resoldre a través d'una llei d'amnistia i fent possible l'exercici del dret a l'autodeterminació. Així mateix, pretenen que aquest “clam transversal de tota la societat civil per una amnistia dels presos polítics i del conjunt dels represaliats” arribi amb força a Madrid, es debati al Congrés dels Diputats i s'acabi materialitzant amb una llei d'amnistia que és jurídicament viable i políticament possible. 
 

Recollida de signatures aquest cap de setmana Foto: Òmnium Berguedà