La Covid-19 torna a repuntar a Berga

Després d’unes setmanes amb una incidència a la baixa, el risc de rebrot s’acosta als 500 punts i la taxa de reproducció de la malaltia es troba a 2,82

15 de març del 2021
Actualitzat a les 12:49h
Zona Covid de l'hospital Sant Joan de Déu de Manresa.
Zona Covid de l'hospital Sant Joan de Déu de Manresa. | Althaia
La incidència de la Covid-19 a la ciutat de Berga torna a créixer. En roda de premsa telemàtica per fer el seguiment de les dades del coronavirus a la ciutat, el regidor de Drets Socials, Ivan Sànchez, ha explicat que en els últims set dies s’han detectat un total de 26 casos positius de Covid-19, 19 més que en l’anterior actualització.

Aquest repunt de contagis dels últims dies també ha suposat un fort augment del risc de rebrot, que ha passat dels 97,44 punts de dilluns passat als 495,77 punts actuals. Una altra dada que ens permet conèixer la situació actual de la pandèmia és la taxa de reproducció de la malaltia, que a Berga, a dia d’avui, se situa a 2,82. Quan aquest indicador es troba per sobre d’1, significa que la malaltia està en fase de creixement; quan es troba per sota vol dir que la malaltia decreix. Això significa, a més, que avui una persona amb Covid-19 a Berga podria arribar a infectar, de mitjana, a 2,82 persones.

Aquestes dades a l’alça a la capital berguedana coincideixen amb la relaxació de les mesures a tot Catalunya per frenar la pandèmia de la Covid-19 i que han entrat en vigor aquest dilluns.
Arxivat a