Baixen els ingressos per Covid-19, però augmenta la incidència a la comarca

Augmenten el risc de rebrot, la taxa de reproducció i el nombre de contagis, però només hi ha tres persones ingressades per coronavirus

12 de març del 2021
Actualitzat a les 16:15h
Hospital Sant Bernabé de Berga.
Hospital Sant Bernabé de Berga. | Pilar Màrquez Ambròs
Per segona setmana consecutiva, no hi ha hagut nous ingressos a l’Hospital Sant Bernabé de persones afectades per la Covid-19. Així doncs, i tenint en compte que s’han donat dues altes hospitalàries, actualment hi ha només tres persones ingressades afectades pel virus. A més, durant els últims set dies –recordem que les dades s’actualitzen cada dijous- tampoc s’ha registrat cap defunció a causa de la Covid-19, encadenant així quatre setmanes sense defuncions vinculades a la malaltia. Pel que fa al personal sanitari, actualment n’hi ha tres amb diagnòstic de Covid-19, un menys que en l’anterior actualització.

Les bones dades a nivell hospitalari però no amaguen un repunt de la incidència de la Covid-19 a la comarca. A dia d’avui, i segons les dades del Departament de Salut, el risc de rebrot al Berguedà se situa als 218 punts, mentre que divendres passat es trobava a 84 punts i fa tan sols dues setmanes a 69 punts. Això significa que la comarca ha passat d’estar en risc moderat de rebrot a risc alt. A més, en els últims dies també s’ha disparat la taxa de reproducció de la malaltia, fins a situar-se, a dia d’avui, a 1,85 punts. Pel que fa als casos detectats, entre el 2 i el 8 de març es van detectar un total de 28 casos a la comarca, mentre que la setmana anterior se’n havien detectat 17. Des de l’inici de la pandèmia, el Berguedà ha registrat un total de 2.733 positius i 198 defuncions.
Arxivat a