El Fòrum Econòmic de la Catalunya Central fa un donatiu a Càritas Berguedà a través de l'ACEB

Els diners dels inscrits a través de la patronal berguedana s’han destinat al Programa de cobertura de necessitats bàsiques de Càrites del Berguedà

Redacció
12 de març del 2021
El Fòrum Econòmic de la Catalunya Central, a través de l’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà (ACEB) ha fet efectiu el donatiu de la darrera edició solidària del Fòrum a Càritas Berguedà.

L’última trobada del Fòrum Econòmic de la Catalunya Central, celebrada al juliol, va adaptar-se a les restriccions marcades per la Generalitat de Catalunya i en lloc de celebrar-se de manera presencial, va esdevenir una trobada virtual. A més, aquesta edició va ser especial convertint-se en una jornada solidària, per respondre a la complexa situació social i econòmica que viu el país derivat de la pandèmia de la Covid-19.

El cent per cent de les inscripcions dels participants a la sessió del passat juliol al Fòrum Econòmic de la Catalunya Central anaven destinats, en aquesta ocasió, a programes socials. Gràcies a un acord entre el Fòrum Econòmic de la Catalunya Central i l’ACEB, del qual en forma part, la totalitat dels diners de les inscripcions dels participants del Berguedà s’han destinat a un projecte de la comarca: al Programa de cobertura de necessitats bàsiques de Càritas Berguedà. Concretament, el col·lectiu ha donat 390 euros a l’entitat social berguedana. Aquests diners corresponen als diners de les inscripcions dels tretze participants berguedans, dels 152 totals que van apuntar-se al Fòrum a través de l’ACEB. La resta de diners, 4.170 euros, corresponents als inscrits de la resta de la Catalunya Central s’han destinat a d’altres projectes socials.

El Fòrum Econòmic de la Catalunya Central és una plataforma d'interrelació entre les institucions, entitats, empreses i personalitats que configuren la societat civil de la Catalunya Central i el seu entorn. El Fòrum promou tres sopars tertúlia a l'any, en els quals es promociona el debat sobre aspectes claus de la societat, com són: l'economia, la innovació, les tecnologies, la globalització, la sostenibilitat o l'educació, entre d'altres. El tractament d'aquests temes busca sempre un enfocament altament tècnic i enriquidor i sempre des d'una vessant despolititzada. La darrera edició del Fòrum, tal com s’ha esmentat, va convertir-se en una sessió virtual i a més, solidària.

Les xerrades d’aquesta edició van ser protagonitzades pel Dr. Bonaventura Clotet, el Dr. José María Gay de Liébana, l'escriptora Najat Hachimi i el Dr. Albert Estiarte. Cada ponent va poder parlar des del seu àmbit d'actuació, sobre la seva adaptació a la nova normalitat provocada per la pandèmia.