L’Acció Cultural Berguedana presenta una programació primaveral per a totes les edats

Les activitats de la nova programació se celebraran totes al Cinema Catalunya del carrer Major de Berga

Roger Simon
11 de març del 2021
Roda de premsa de la presentació de la programació primaveral
Roda de premsa de la presentació de la programació primaveral | Roger Simon
L'Acció Cultural Berguedana neix de la impossibilitat que tenen els Castellers de Berga per realitzar la seva activitat degut a la pandèmia de la Covid-19. Així doncs, des de l'any 2020 ofereixen activitats culturals amb l'objectiu de programar cultura al Berguedà i generar un espai on l'artista pugui treballar dignament i on l'espectador pugui consumir cultura de forma segura al cinema Catalunya.

Els Castellers de Berga segueixen sense tocar el cel. Després d’un any sense poder fer castells han reactivat el programa d’Acció Cultural Berguedana per oferir cultura segura. És per això que avui s’ha fet la roda de premsa referent a la presentació de la programació per la temporada primaveral, que començarà aquesta setmana. Hi col·labora el Consell Comarcal del Berguedà, Bergacomercial i Liven.

L’acte s’ha celebrat a l’Amfiteatre del Parc del Lledó de Berga i ha comptat amb la presència d’Ignasi Ballús, president dels Castellers de Berga, Núria Subirana, membre de la colla, Jordi Serra, membre de la junta directiva dels Castellers i Araceli Esquerra, consellera de Cultura del Consell Comarcal del Berguedà.

Les activitats de la nova programació se celebraran totes al Cinema Catalunya del Carrer Major de Berga, i "són actuacions d’artistes de més alt nivell de popularitat perquè la gent està responent als actes proposats i necessita consumir cultura" ha dit Ignasi Ballús, president dels Castellers. Des d’Acció Cultural Berguedana proposen dues línies d’actuacions: familiar o infantil i per adults.

Per una banda, la programació per a públic familiar o infantil comença el proper dissabte 13 de març a les 17:30 hores amb l’espectacle de Tanaka Teatre, El peix irisat. Es tracta d’un espectacle de teatre i titelles que dóna importància a compartir, ser valents i ajudar els altres. El dia 21 de març serà el torn del mag berguedà Dani Magyk amb l’espectacle 35 anys fent màgia, un recull dels millors números que ha fet durant la seva trajectòria. No serà fins al 24 d’abril quan tingui lloc l’espectacle de Tutatis, Elmer, l’elefant de colors. Titelles, música i color en un mateix espectacle que tindrà dues funcions: una a les 11 hores del matí i l’altra a les 17:30 hores de la tarda. L’últim espectacle per aquest segment de població serà el 22 de maig amb la presència de Xavi Lorenzo i el seu espectacle Tubs del món, un concert amb objectes quotidians que l’artista en crea instruments.

Per l’altra, la programació pels adults començarà el 3 d’abril amb el concert de Roger Mas, acompanyat per Xavier Guitó i Arcadi Marcet. Dues setmanes més tard se celebrarà el concert de Joan Garriga, una figura clau per entendre l’evolució de la música popular del segle XXI feta a Catalunya. Per acabar, el 8 de maig, serà el torn del grup de ska basc Juantxo Skalariak amb un repertori musical de més de 25 anys.

Les entrades per cada espectacle es poden aconseguir mitjançant entrant al formulari web següent: Reserva d’entrades o també a través del codi QR que es pot trobar a la pàgina web: Castellers de Berga. A més, des del WhatsApp dels Castellers es pot sol·licitar formar part d’un grup de difusió de totes les activitats, i n’és un dels principals èxits de la programació fins ara, ha manifestat Ignasi Ballús, president dels Castellers de Berga.
 

Codi QR per comprar les entrades dels espectacles Foto: Acció Cultural Berguedana


Araceli Esquerra, consellera de Cultura del Consell Comarcal ha felicitat als Castellers de Berga per l’activitat que estan duent a terme, i considera que “la cultura de la nostra comarca ha estat molt malmesa”. Per concloure ha afegit que des del Consell Comarcal volen ajudar per tirar endavant tots els projectes culturals de la comarca.

Totes les activitats seguiran les mesures de seguretat pertinents al moment de la pandèmia. Des dels Castellers de Berga es demana que “és important que la gent es faci sòcia de l’entitat, amb l’objectiu de mantenir viva l’entitat i el Cine Catalunya, i que es pugui seguint consumint cultura arreu”.
 
Arxivat a