L'ACEBsuma estrena un vídeo per visibilitzar el paper de la dona en sectors «tradicionalment masculins»

“Les ocupacions no tenen gènere. Sigues l’heroïna de la teva vida” és una iniciativa de la comissió d’empresàries i directives de la comarca que vol animar a les futures generacions a trencar la tradicional barrera de gènere

Redacció
08 de març del 2021
Actualitzat a les 19:34h
Imatge del vídeo
Imatge del vídeo | ACEB

La comissió d’empresàries i directives del Berguedà, ACEBsuma, ha editat un vídeo sota el títol “Les ocupacions no tenen gènere. Sigues l’heroïna de la teva vida” amb motiu del Dia Internacional de la Dona. A través d’una història inspiradora fictícia pretenen visibilitzar el paper de la dona en sectors tradicionalment masculins.

Amb el lema “Suma’t a la lluita contra les barreres i els estereotips, sigues l’heroïna de la teva vida”, la comissió vol animar a totes les dones a perseguir els seus somnis, a no tenir perjudicis ni pors, que entenguin que res és impossible i que no hi ha barreres. “Per molt difícil o inassolible que sembli, amb esforç i dedicació, tot es pot aconseguir”, reflexiona Mar Jiménez, membre de la comissió de treball ACEBsuma.

El vídeo explica la història fictícia d’una nena a qui li agrada molt jugar amb cables. Quan li toca decidir què estudiar té dubtes entre el grau en educació primària, que són aquells estudis que tothom espera que faci, o un cicle formatiu en electricitat. Finalment, aquesta noia es decideix per fer allò que realment l’apassiona i estudia el cicle en electricitat, un sector tradicionalment masculí. Al cap d’uns anys, la protagonista del vídeo busca feina i té grans dificultats per trobar-ne. Davant d’això, decideix convertir-se en emprenedora i engegar el seu propi negoci.

La necessitat de crear referents femenins

Segons ACEBsuma, hi ha sectors que continuen sent masculinitzats, com la construcció, la indústria, l’agricultura o les finances i els treballs que es consideren socialment com productius o tècnics tendeixen a estar ocupats per homes. "Ens falten professionals dones en el món de les enginyeries, informàtica i és necessari visibilitzar-les", apunta Judit Vinyes, geòloga, geobiòloga i membre de la comissió.

En aquest sentit, el president de l’ACEB, Josep Maria Serarols, ha destacat que “el que hauria de prevaldre en una feina és la capacitat curricular, s’ha de valorar a les persones per la seva experiència, no pel seu gènere. El que necessitem a la comarca són bons i bones professionals”. Amb aquestes accions es vol contribuir a l’empoderament femení i construir referents per a les noves generacions.