Puig-reig pinta un mural gegant per commemorar el 8M

L’Ajuntament va organitzar l’acte, i l’Institut de Puig-reig i el curs del Pla de Transició al Treball (PTT) hi van col·laborar

Redacció
08 de març del 2021
El mural gegant pintat a la plaça del Set i Mig, a Puig-reig
El mural gegant pintat a la plaça del Set i Mig, a Puig-reig | Ajuntament de Puig-reig
Puig-reig va celebrar ahir diumenge la commemoració del Dia Internacional de les Dones referent al 8M. L’Ajuntament de Puig-reig, amb la col·laboració de l’Institut de Puig-reig i del curs del Pla de Transició al Treball (PTT), va organitzar un acte públic a les 11 del matí a la plaça del Set i Mig.

En primer lloc, els alumnes de Dibuix Tècnic de l'Institut van ser els protagonistes de marcar el perfil del gran mural amb el símbol de la lluita. Posteriorment, voluntaris de diferents edats del poble van acabar de pintar el mural, amb l'objectiu de fer visible que els estereotips encara són ben arrelats i que les tasques domèstiques, de cura de les persones dependents i de les obligacions de filles i fills encara recauen majoritàriament sobre les dones.

Fonts municipals van assegurar que “això va en detriment de l’accés de les dones al treball, de la seva carrera professional i del seu temps de lleure, que hauria de ser exactament igual d’important que el dels homes. A més a més, minva la seva salut”.

L’acte va concloure amb el manifest reivindicatiu que van llegir diverses alumnes del centre educatiu, en favor de la igualtat i els drets de les dones.

L’Ajuntament de Puig-reig se suma a la campanya Dones i homes, corresponsables! #Som8deMarç #SomCorresponsables impulsada per la Generalitat de Catalunya en el marc del 8 de març i que pretén conscienciar i denunciar aquesta realitat i així avançar en una cultura de pacte per a una corresponsabilitat efectiva.
 
Arxivat a