López Noguera vol que el seu salt de Patum es faci als Jutjats en «honor» a la Junta Electoral

El regidor del PPC a Berga lamenta que la Junta hagi “decidit” el vot popular pels propers quatre anys

Redacció
11 de maig del 2015
Actualitzat a les 10:54h

El regidor del PPC a Berga Joan Antoni López Noguera Foto: Pere Gendrau


El regidor del Partit Popular català (PPC) i fins fa poc candidat a l'alcaldia de Berga, Joan Antoni López Noguera, ha demanat a l'edil de Patum, Àngel Guiu, que el salt que li pertoca a la Passada de dimecres al vespre es faci davant de les dependències dels Jutjats, nous o antics, en “honor” a la Junta Electoral de la zona. 

Segons ha manifestat, aquest seria el lloc més adient, ja que aquest òrgan electoral ha sigut “qui ha decidit” el vot dels simpatitzants del Partit Popular català a Berga, pels propers quatre anys. Dimecres passat, el Tribunal Constitucional va desestimar el recurs d'empara que aquest partit va presentar per poder concórrer a les eleccions municipals de Berga, després que, en una primera instància, la Junta Electoral hagués declarat no proclamada la llista del PP per falta de candidats com a càrrecs escollir. 

Tot va venir després que el número 14 de la llista popular fos invalidat, ja que també constava com a número 13 en una llista de Unión Progreso y Democracia (UPyD) a Ferrol. Davant d'aquest fet, la Junta va invalidar la llista, i tant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) com el Constitucional van rebutjar els recursos de López Noguera. 

De fet, a la darrera reunió del Patronat Municipal de la Patum d'aquest divendres, es va decidir realitzar un tercer salt a la plaça de Sant Pere, ja que el regidor del PPC no s'havia pronunciat respecte d'aquest dret que li correspon com a representant institucional. 
Arxivat a