Menys ingressats i cap defunció per Covid-19 a l’Hospital de Berga en l’última setmana

En els últims set dies no s’ha produït cap nou ingrés per la malaltia

05 de març del 2021
Actualitzat a les 16:30h
Urgències de l'hospital Sant Bernabé de Berga.
Urgències de l'hospital Sant Bernabé de Berga. | Pilar Màrquez Ambròs
Bones notícies des de l’Hospital Sant Bernabé de Berga. L’hospital berguedà ha vist com en els darrers set dies ha disminuït la xifra de pacients ingressats per Covid-19. El fet que s’hagi efectuat una alta mèdica i que no hi hagi hagut cap nou ingrés per coronavirus fa que actualment hi hagi només cinc pacients ingressats per Covid-19, mentre que en l’actualització anterior n’eren sis.

A més, durant l’última setmana –recordem que les dades s’actualitzen cada dijous- tampoc s’ha registrat cap defunció a causa de la Covid-19, encadenant així tres setmanes sense defuncions vinculades a la malaltia. Pel que fa al personal sanitari, n’hi continuen havent quatre afectats pel virus.

Quant a les dades d’incidència de la malaltia a nivell comarcal, hi ha certa estabilitat tot i que tant el risc de rebrot com la taxa de reproducció han augmentat lleugerament respecte la setmana anterior. Així, a dia d’avui, i segons dades del Departament de Salut, el risc de rebrot se situa als 85 punts -la setmana passada estava als 69 punts- i la taxa de reproducció es troba a 1,25, mentre que fa set dies es situava per sota d’1. Des de l’inici de la pandèmia, la comarca ha registrat un total de 3.120 positius i 198 defuncions.