L’Ajuntament de Berga mostra el seu suport a Pablo Hasél

CUP, ERC i Junts van donar suport a una moció presentada per la CUP i ERC de rebuig a l’empresonament de Pablo Hasél i en defensa de la llibertat d’expressió

05 de març del 2021
Actualitzat a les 11:06h
Pablo Hasél, durant la seva detenció
Pablo Hasél, durant la seva detenció | ACN
El ple de l’Ajuntament de Berga va aprovar aquest dijous una moció de suport al cantant lleidatà Pablo Hasél, empresonat el passat 16 de febrer acusat i condemnat per enaltiment al terrorisme i injúries a la corona.
 
La moció mostra el rebuig a l’empresonament del cantant i n’exigeix l’alliberament immediat. A més, posa també especial èmfasi en la llibertat d’expressió com a dret fonamental i promou la modificació del Codi Penal per tal que es deroguin els delictes contra la corona i el delicte d’injúries contra la família reial.
 
La moció, que va comptar amb els vots favorables de la CUP, ERC i Junts,  també reclama l’amnistia per a tots els empresonats, condemnats i exiliats per motius polítics. Ferran Aymerich, de Junts, va remarcar que “ens uneix l’esperit de defensar la democràcia i la llibertat d’expressió”, mentre que Ramon Camps, d’ERC, va defensar que “la llibertat d’expressió s’ha de defensar precisament quan es diuen coses que no ens agraden”. El punt de vista discordant va estar el d’Abel García, del PSC, que va afirmar que estaria d’acord en tirar endavant la moció si s’hi afegís la condemna a les pintades que la seu del PSC de Berga va rebre durant la jornada de protesta en suport a Pablo Hasél el passat 16 de febrer. No es va afegir aquest punt i, per tant, el PSC va votar en contra de la moció.
Arxivat a