L’Agència afirma que ha donat ajudes per valor de 100.000 euros a Horrorland

Lluís Vall, president de l’Agència, ha afirmat “el nostre interès sempre ha estat donar les màximes facilitats pel manteniment de Horrorland”

NacióBerguedà
04 de març del 2021
Actualitzat a les 22:34h
Lluís Vall durant la roda de premsa
Lluís Vall durant la roda de premsa | ADBerguedà
Horrorland abandona el Berguedà i ho ha fet amb retrets cap a les institucions per la “manca de facilitats i ajudes”. L’Agència de Desenvolupament del Berguedà, propietària de les naus on hi havia Horrorland, ha afirmat aquest dijous el vespre en roda de premsa que, des de l’obertura del parc temàtic de terror el 2018, han “condonat lloguers i els han donat ajudes per valor de 100.000 euros”. Lluís Vall, president de l’Agència, ha explicat que no només han estat exempts de pagar el lloguer de les naus, sinó que també se’ls han cedit gratuïtament els espais de l’entorn de les naus.

Vall ha explicat que quan els promotors de Horrorland van presentar el seu projecte, l’Agència va llogar-los sis naus, però van arribar a l’acord de pagar-ne només una de maig a setembre de 2018 per contribuir així en l’arrencada del negoci. Segons Vall, això va suposar a Horrorland un estalvi de més de 18.000 euros.

El 2019 es van pagar els lloguers amb normalitat i el 2020, amb l’esclat de la pandèmia, l’Agència va condonar el pagament dels lloguers durant mig any, ja que, expliquen, “l’interès de l’Agència sempre ha estat donar les màximes facilitats pel manteniment de Horrorland”. Vall també ha explicat que se’ls va oferir no pagar els lloguers corresponents del 2021 sempre i quan els promotors de Horrorland es comprometessin a reobrir les instal·lacions i a generar-hi activitat. Per altra banda, Vall explica que, a més, des de Horrorland van demanar diners, però que no han pogut injectar-los “perquè no tenim la capacitat econòmica i, a més, podria ser discutible fer-ho perquè moltes empreses privades de la comarca s’han trobat amb dificultats”.

En total, entre el 2018 i el 2020, l’Agència afirma que ha condonat el pagament de lloguers per valor de 100.000 euros als promotors d’Horrorland en una “clara mostra de la seva voluntat de donar suport a aquest projecte”. Tot i així, l’Agència no ha pogut atendre les peticions per atorgar 70.000 euros de subvencions a fons perdut d’Horroland perquè el seu pressupost es finalista i tampoc evitar el tancament d’aquesta activitat, un punt i final que lamenta.

Mal estat de les naus

Fonts de l’Agència de Desenvolupament han reclamat als promotors del parc de Cercs que retornin les naus que se’ls van llogar en  les mateixes bones condicions amb que se les van trobar l’any 2018. I han afegit que lamenten l’estat de degradació en el que han quedat aquests espais i l’acumulació d’una gran quantitat d’andròmines i deixalles a l’interior de les naus així com també als espais exteriors que van ocupar.