Berga commemora el 8M amb activitats que promouen la visibilitat de les dones

La ciutat programa diferents actes durant el mes de març

Redacció
04 de març del 2021
Actualitzat a les 17:52h
En motiu del Dia Internacional de la Dona, que se celebra el 8 de març, Berga ha programat un conjunt d’activitats que promouen la visibilitat de les dones en diversos àmbits i que es duran a terme les dues primeres setmanes de mes. Les propostes han estat impulsades per les àrees de Feminisme, Joventut i Cultura del consistori berguedà juntament amb la Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet, la Bauma dels Encantats, l’Associació de Dones del Berguedà i la col·laboració del Consell Comarcal del Berguedà.

Concurs fotogràfic a Instagram

La Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet ha ideat un concurs fotogràfic titulat 8 de març. Dóna una altra mirada adreçat a usuaris i usuàries majors de 14 anys de la coneguda xarxa social. La iniciativa consisteix en publicar fotografies que reflecteixin valors positius associats a la igualtat entre homes i dones, així com posar en valor la contribució de les dones en diferents esferes de la vida pública. Les publicacions hauran d’incloure l’etiqueta #donaunaaltramiradabberga i han de citar el perfil de la biblioteca (@bibliotecadeberga). La fotografia que aconsegueixi més likes guanyarà un lot de llibres valorat en 100€. El termini acaba el 15 de març a les 18h.

Exposició sobre violències sexuals 2.0

Diversos locals comercials en lloguer situats al centre de la ciutat acolliran una exposició gràfica sobre les violències sexuals que es donen a través d’Internet. La mostra es titula Aturem les violències sexuals 2.0 i forma part de la campanya Vull la xarxa!. Es podrà veure als locals del carrer de la Ciutat (18 i 28), la placeta Ciutat (4 i 9) i la plaça de Sant Pere (6) i també a les xarxes socials de @vull_la_nit i @bergajove.  

Darrera de la pantalla

La campanya Vull la xarxa comptarà amb una nova iniciativa audiovisual titulada Unfollow, que s’estrenarà a les xarxes socials de @vull_la_nit i @bergajove el 8 de març. Es tracta d’un vídeo que pretén posar el focus en les interaccions personals que es realitzen a través de les xarxes socials. És una peça per prendre consciència sobre la incertesa de saber qui pot haver-hi a l’altre costat de la pantalla. La campanya audiovisual ha estat creada per la dissenyadora, Paula Gonfaus i també inclou una versió musical de la cançó Fucking perfect de Pink. El vídeo ha comptat amb la participació de Júlia Vegas, Eudald Feliu, Gala Torres, Gerard Vilardaga, Marc Canturri, Judit Sitges, Isaac Roca, Dúnia Bordell, Cesc Prat, Mauro Canova, Jan Cervera i Joel Jimenez. La versió instrumental de la cançó ha estat interpretada per Júlia Camprubí i Miquel Escànez i compta amb les veus de Clàudia Arisó i Guillem Cardona.   

Riure com a teràpia

Divendres 5 de març a les 18h es realitzarà un taller de risoteràpia a l’Espai Jove (C/ Mossèn Espel, 13) adreçat a dones majors de 18 anys. L’activitat, que estarà dinamitzada per Dona Cançó, és un taller desenfadat per treballar les habilitats comunicatives i per aprendre a convertir allò negatiu en positiu. Per participar-hi caldrà enviar un WhatsApp al 667 840 303 i emplenar un formulari en línia. L’activitat, que ha estat finançada pel Consell Comarcal del Berguedà, és gratuïta i les places són limitades.

Comparseria femenina popular

Els actes del Dia de la Dona també inclouran una exposició de la imatgeria femenina de la ciutat a càrrec de la Bauma dels Encantats. La mostra comptarà amb diferents elements de la comparseria festiva de Berga i es podrà veure als baixos de l’Ajuntament de Berga del 5 al 7 de març (de 17 a 20 i també el matí de diumenge de 10 a 13).

Aquelarre cabareter

El dissabte 6 de març a les 20h el Teatre Municipal de Berga acollirà Akelarre, una proposta de cabaret musical a càrrec de The Feliuettes (Laia Alsina, Anna Herebia i Laura Pau) en la qual es pregunten sobre el món que els ha tocat viure i sobre com transformar-lo sent dones. A través de l’esperit nascut al cabaret més personal, personatges inesperats qüestionaran situacions quotidianes i no tan quotidianes, deformant-les amb un mirall ple de possibilitats. Les entrades tindran un preu de 10€ i es podran adquirir a la taquilla del teatre o a través de ticketara.com

Manifest del 8M

El dilluns, 8 de març, es realitzarà la lectura del manifest del Dia Internacional de la Dona, a càrrec de l’Associació de Dones del Berguedà. L’acte es farà a la plaça de Sant Pere, a les 19:10 h.

Sessions sobre sexualitat als centres educatius

La campanya del 8M també arribarà als centres d’educació secundària de la ciutat a través de sessions i tallers sobre sexualitat. L’alumnat de 1r de Batxillerat de l’Institut Guillem de Berguedà i l’Escola Xarxa participaran en aquestes activitats dinamitzades per professionals de Sexus, un programa desenvolupat per l’Associació Benestar i Desenvolupament ABD ONG. Els tallers de SexTalk tindran una durada de 90 minuts, en què s’oferirà una visió feminista i integral de la sexualitat per promoure actituds responsables respecte les decisions que es prenen en l’àmbit de la sexualitat mitjançant l’ètica de la cura i el plaer compartit, el respecte mutu i la comunicació en les relacions afectives i sexuals. Es tracta de desenvolupar la capacitat de decisió personal sobre les pràctiques i relacions sexuals.   
 

Cartell Dia Internacional de la Dona Foto: Ajuntament de Berga

Arxivat a