La gironellenca Ares Torra aconsegueix la plata al mundial d’esquí de muntanya

La Comapedrosa Andorra World Cup acaba el dia 6 de març

03 de març del 2021
Actualitzat a les 17:42h
L’esport berguedà està d’enhorabona. La gironellenca Ares Torra, dels Mountain Runners del Berguedà, es va proclamar subcampiona del món d’esquí de muntanya a la Comapedrosa Andorra World Cup en categoria sub-18. Torra, de només 17 anys, va arribar a la meta pràcticament al mateix temps que la francesa Louise Trincaz, que finalment es va endur l’or. Aquesta no és la primera medalla internacional de la jove berguedana, ja que en va sumar una de bronze el gener 2020 en la prova de relleus mixta dels jocs de joventut de Lausana. En la mateixa categoria sub-18, però en modalitat masculina, cal destacar la tretzena posició de Tomeu Comellas i la dissetena posició d’Enric Baños.

Pel que fa a la categoria sub-20, els esportistes berguedans es van quedar a tocar de les medalles. En modalitat femenina, Maria Costa va fregar el pòdium i va aconseguir una meritòria cinquena posició en el seu debut en aquesta categoria. Pel que fa a la modalitat masculina, Ot Ferrer va quedar a només un segon d’aconseguir el bronze, que finalment es va emportar el suís Matteo Favre.

La Comapedrosa Andorra World Cup va començar el passat 1 de març i acabarà el proper dia 6.

Els Mountain Runners també triomfen a la Travesía Club Montaña Pirineos

Els joves esquiadors del club berguedà també van ser presents i van triomfar a la 39a edició de la Travesía Club Montaña Pirineos, celebrada a l’entorn del Balneari de Panticosa, Osca, i que va tancat la Copa d’Espanya d’Esquí de Muntanya de la FEDME. Els esquiadors catalans van obtenir un total de 32 medalles en totes les categories, 8 de les quals van ser pels joves del club berguedà.

Martina Gonfaus i Maria Butxaca es van endur la plata i el bronze, respectivament, en la prova vertical de categoria juvenil, mentre que Gil Rocías i Núria Balaguer van aconseguir l’or en les seves respectives categories. Martina Gonfaus i Maria Butxaca també van aconseguir l’or i el bronze, respectivament, en la prova individual juvenil i Núria Balaguer i Gil Rocías es van endur l’or i la plata en categoria infantil.