L’oposició de Bagà abandona el ple de febrer pel que consideren una «actitud antidemocràtica» de l’equip de govern

L’equip de govern va votar en contra de l’admissió per urgència de dues mocions signades pels dos grups de l’oposició

NacióBerguedà
01 de març del 2021
Actualitzat a les 17:39h
Ple municipal de febrer
Ple municipal de febrer
Ple convuls a Bagà. Compromís per Bagà i Bagà Endavant van abandonar el ple de febrer de l’Ajuntament de Bagà, celebrat el 26 de febrer, pel que entenen com una “actitud antidemocràtica” de l’equip de govern.

Els dos grups de l’oposició volien entrar per urgència a l’ordre del dia dues mocions, però l’equip de govern no les va admetre. Com que el ple no havia estat precedit per la Junta de Portaveus, les mocions només podien ser presentades com a assumptes sobrevinguts i votar la seva urgència, però l’actual equip de govern, utilitzant el vot de qualitat de l’alcalde, hi va votar en contra.  

Una de les mocions era de caràcter tècnic i pretenia acordar l’inici de redacció del Pla Especial Urbanístic de Protecció del nucli antic de la Vila de Bagà ja que, segons han explicat els grups municipals de l’oposició en un comunicat, l'actual "no compta amb uns nivells de protecció que garanteixin la seva integritat”. La segona moció, de caràcter polític, pretenia condemnar el transfuguisme. Recordem que fa poques setmanes la regidora Mariona Pons es va sumar a l’actual equip de govern com a regidora no adscrita desmarcant-se així del grup municipal de pertinença, Compromís per Bagà (PSC), fet que entenen com una “mostra de deslleialtat no admissible en democràcia”.

L’oposició considera que l’equip de govern municipal, format pels cinc regidors d’ERC i per la regidora no adscrita Mariona Pons, “accepta de bon grat el transfuguisme” i que en el ple es va demostrar “la manca de respecte a la diversitat política, la participació i la representació que ostenta qualsevol regidor”. Afegeixen també que el “caràcter antidemocràtic” que es va veure a l’últim ple és la “culminació d’un tarannà” que ja va portar al grup municipal de Compromís per Bagà a abandonar el govern.