El projecte de bioconstrucció «Més Habitable» guanya el Concurs d'Idees Emprenedores

L’entrega de premis s’ha celebrat aquest divendres a La Sala de Puig-Reig

Redacció
27 de febrer del 2021
Actualitzat a les 10:56h
Entrega del primer premi del concurs
Entrega del primer premi del concurs | ADBerguedà
Aquest divendres 26 de febrer s’ha celebrat l’entrega de premis de la 9a edició del Concurs d’Idees Emprenadores al nou espai La Sala de Puig-reig. L’acte d’entrega de premis d’enguany ha estat marcat per la situació actual i només hi han pogut assistir els participants i els representants corresponents. No obstant, ha estat retransmès en directe per TV Berguedà, fet que ha permès que la gala arribés a un públic molt extens.

L’acte conduit per Sergio López i Lluis Vall es va iniciar amb la benvinguda per part de Josep Maria Altarriba, alcalde de Puig-reig. La present edició s’ha qualificat com un èxit, ja que el nombre de candidatures presentades ha augmentat fins a 18, les dades televisives han estat molt bones (més de 20.000 telespectadors de mitjana) i la votació popular feta a través de la plataforma de Regió7 ha tingut més de 3.000 vots, gairebé un 30% més que el 2019.

Manel Medina, en representació de TV Berguedà, va fer entrega del premi al Vot Popular a la candidatura de Vimetea d’Albert Plans i Míriam Castillo, el qual gira al voltant de la venda de productes de vímet, com poden ser complements per la llar, entre altres. El projecte recull la feina feta de generacions anteriors de Cal Cisteller de Berga i ho porta al món digital a través de la venda online i molta presència a les xarxes socials, cosa que permet arribar a un major públic objectiu.

El moment de màxima atenció va arribar amb l’entrega dels 3 primers atorgats pel jurat, on + Habitable es va emportar el primer premi, valorat en 3.000€ en metàl·lic i un pac de serveis en més de 5.000€. El projecte amb Edu Llop al capdavant és una consultoria en bioconstrucció centrada en reduir l’impacte mediambiental, estudiar la relació entre les persones i el seu entorn, així com assessorar en quan a l’eficiència energètica. També realitzen diverses formacions, així com estudis de bio-habitabilitat, analitzant diferents paràmetres per minimitzar ones electromagnètiques o la qualitat de l’aire, entre d’altres.

El premi amb més impacte social i territorial va ser pel projecte Guies d’Arrel, d’Àngels Gascueña. A Guies d’Arrel realitzen guiatges de muntanya per a tot tipus de col·lectius, especialitzats en persones amb diferents tipus de diversitat funcional. El jurat ha premiat la seva vessant social i integradora i s’han emportat 1.500€ en metàl·lic i 3.000€ en un pac de serveis.
 

Entrega del premi amb més impacte social i territorial Foto: ADBerguedà


La Judit Vilalta va guanyar el premi a la Innovació valorat en 1.500€ en metàl·lic i 3.000€ en un pack de serveis pel seu projecte “Naturally Language School”. El projecte gira en torn al seu centre d’aprenentatge d’anglès, on es treballa amb noves metodologies d’aprenentatge, és apte per a tots els públics i adaptat a les necessitats de cada client.
 

Entrega del premi a la Innovació Foto: ADBerguedà


Lluís Vall va felicitar a tots els projectes participants “per confiar en l’ADB com a llançadora de projectes i esperem poder-los seguir acompanyant per arribar a la consolidació del seu projecte”. Vall també va afegir que el Concurs d’Idees Emprenedores és “una iniciativa que brinda a les persones valentes a fer un pas endavant per oferir a ells mateixos i a al comarca oportunitats. Oportunitats al territori en forma de serveis i oportunitats de generar impacte econòmic per les persones que decideixen construir un projecte professional”.

El concurs ha estat organitzat per l’Agència de Desenvolupament del Berguedà amb el patrocini de Caixabank, el suport de la Diputació de Barcelona i la col·laboració de la  Cambra de Comerç de Barcelona (Delegació al Berguedà), de l’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà (ACEB), la Fundació Universitària del Bages (FUB) – Umanresa, la Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya (CTAC), l’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central, l’Associació d’Hostaleria i Turisme del Berguedà, la Televisió del Berguedà, la Generalitat de Catalunya i altres empreses col·laboradores.