Bisbat de Solsona

Xavier Novell qualifica l'avortament de crim abominable i normalitzat per la societat

Presenta una iniciativa diocesana per sensibilitzar la societat i els joves contra els avortaments

per Ramon Estany, Solsona | 26 de febrer de 2021 a les 14:41 |
En la seva glossa setmanal que es publica aquest diumenge, el Bisbe de Solsona torna a posicionar-se a favor del dret a la vida.

Amb un text titulat 40 DIES PER LA VIDA, Xavier Novell recorda que mai ha deixat de denunciar el "genocidi més greu i terrible de la nostra humanitat: l’avortament". Alhora, ha  promogut petites iniciatives per ajudar les embarassades "pressionades per la família, els metges o les circumstàncies socioeconòmiques a avortar – Casa d’acollida de dones de les Vetlladores" -. També "ha maldat per facilitar la guarició de les que han comés aquest gravíssim pecat perquè Déu té poder per restaurar la destrucció interior que provoca l’avortament i que maliciosament la nostra societat silencia – Projecte Raquel" -. També "va impulsar un signe a favor de les famílies generoses amb la vida – Vacances per a famílies nombroses -."


El prelat solsoní lamenta que "legalment aquest crim abominable és un dret i la nostra societat l’ha normalitzat fins a fer proves diagnòstiques adreçades només a proposar l’avortament “a temps”". i recorda que "sempre hem de pregar per les embarassades perquè tirar endavant sembla una batalla per la vida."

Xavier Novell, al voltant d'aquest tema presenta una nova iniciativa diocesana a favor de la vida. Fa un parell de mesos va veure la pel·lícula “Unplanned” (un film d'actualitat posicionat contra l'avortament, basat en una història real) i va demanar al Projecte Raquel que fes el possible perquè es passés per les sales de cinema de la diòcesi. I amb la delegació de joventut es proposen molt més que això. La iniciativa “40 dies per la vida ”s’inspira en els nombrosos exemples bíblics en què Déu s’ha valgut de quarantenes de conversió per transformar la història. Aquesta quaresma tota la diòcesi ha de pregar per la vida dels nonats. Diu Novell que "hem de pregar perquè els nostres joves creixin en l’amor veritable, siguin responsables dels seus actes, també quan s’equivoquen."


Finalment, el Bisbe de Solsona subratlla que “40 dies per la vida” ens mostra que "quan és tot un poble el que prega i dejuna i els seus joves ho fan davant dels centres sanitaris on es practiquen avortaments, succeeixen miracles."

Novell acaba exhortant als fidels a pregar i dejunar amb fervor per la fi de l’avortament al nostre país. "Quan llegim que ja hem arribat aquesta xifra de víctimes a causa del covid-19 ens esfereïm. Hipòcrites! Però si això és el que provoquem cada any a causa de l’egoisme que brolla del cor ferit d’aquesta generació sense amor!"

 

Participació