Neix Konvent Ràdio, un projecte autogestionat que vol donar veu al territori i a artistes emergents

Hi haurà dues emissions al mes, la primera de les quals serà el 13 de març, i es podran escoltar tots els programes per Internet

25 de febrer del 2021
Actualitzat a les 18:56h
Konvent de Cal Rosal
Konvent de Cal Rosal | Konvent
El 13 de març s’emetrà el primer programa de Konvent Ràdio, un projecte autogestionat, sense ànim de lucre, comunitari i que vol donar suport i veu al territori. Elsa Guerra, membre de l’equip de Konvent Ràdio, explica que feia temps que des del Konvent els rondava pel cap la idea de crear una ràdio, fins que ara, “de manera natural ha sorgit l’oportunitat de tirar endavant el projecte”. El naixement de la ràdio ve donat, segons Guerra,  per la “necessitat de poder expressar-nos amb total llibertat, sense cap tipus de censura, i de ser una plataforma per a tots aquells artistes que no formen part dels circuits de ràdios convencionals”.

Hi haurà dues emissions al mes, en les quals la difusió de la cultura tindrà un paper molt important. Hi haurà entrevistes a artistes vinculats al Konvent i programes de música que permetran donar a conèixer artistes emergents i grups musicals que no estan dins els circuits establerts. També s’emetran concerts que es realitzin al Konvent per arribar a totes aquelles persones que no puguin ser-hi físicament a causa de les restriccions d’aforament i es farà la lectura trimestral d’un llibre. Programes sobre la sexualitat en diferents generacions, sobre astrologia o entrevistes a gent anònima de la comarca són només algunes de les altres temàtiques que es podran sentir a Konvent Ràdio.

Konvent Ràdio col·laborarà estretament amb Penca Ràdio, amb la qual es replicaran els programes mútuament, i amb El Pumarejo, que els cedirà els estudis per fer entrevistes o gravacions a Barcelona. De totes maneres, Elsa Guerra avisa que crearan “més xarxa amb altres ràdios independents”.

Els programes es podran escoltar en directe per Internet el dia d’emissió i es penjaran a la xarxa per tal que tothom qui ho desitgi pugui gaudir-los en altres moments. A dia d’avui, són 14 les persones que treballen en aquest projecte, totes vinculades al Konvent, però cada mes s’hi anirà incorporant més gent.